LIJEK ZA SVE
autor: Talidari

Najbolji lijek na svijetu nije ljudskih ruku djelo. Ništa ne košta i dostupan je svima.

"Dominol" - prirodni lijek za bolesti i poremećaje
na zdravstvenom, financijskom i ljubavnom planu,
bez intervencije liječnika i lijekova.

Sadržaj:
(sve je na ovoj stranici)
bullet  Preuzimanje odgovornosti
bullet  Vjera
bullet  Zašto u stvari obolijevamo
bullet  Lijek za sve:
   bullet  Zdravlje
   bullet  Romantika
   bullet  Financije

   

Andeli"Dominol" lijek za sve je virtualni, prirodni lijek koji ima nekoliko sastojaka koji se mogu samostalno pripraviti, a o njima će biti govora u nastavku.

Prije nego što otkrijemo sastojke ovog fantastičnog lijeka, prvo da te upoznamo s osnovama od kojih ovisi djelotvornost ovog lijeka.

Kad je zdrav, čovjek ima tisuću želja, a kad je bolestan samo jednu - da što prije ozdravi.
Narodna poslovica
 

Sve dolazi iz glave, a i odlazi. Svaki oporavak i svako ozdravljenje na fizičkom planu trebalo bi obaviti na psihičkom planu, jer tu je i nastao problem. Kad čovjek oboli, bilo zdravstveno, financijski ili u međuljudskim odnosima, obično ga obuzmu crne misli - teško je misliti na bilo što drugo osim na bol, zar ne? U tom slučaju nam treba pomoć drugih da nas izvuku. Nema ništa loše u tome, no često je slučaj da nas to nešto košta i da nam drugi ne mogu pomoći. Stoga smo tu da ti otkrijemo način kako si sam(a) možeš pomoći.

Skupo je ono zdravlje
koje se u apoteci kupuje
.
Danska poslovica
 

Kao prvo crne misli treba obojiti u drugu boju, koju god želiš. Umjesto fokusiranja na sve što je loše u tvom životu, pogotovo na bolest, usredotoči se na samo ono što je dobro i lijepo. Umjesto kriveći tko zna koga, uključujući Boga, preuzmi odgovornost za svoje životne okolnosti i usvoji zahvalnost. Ako imaš moć uvući se u probleme, imaš i moć izvući se iz njih. Isti ključ otvara i zatvara jedna vrata. Ključ je promjena u glavi. Jer ne možemo očekivati neku promjenu u životu ako i dalje činimo i mislimo isto, zar ne? Svaka promjena započinje u glavi.

Preuzimanje odgovornosti

Ovim putem nastojimo apelirati na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje i blagostanje, kao i na preuzimanje procesa oporavka u svoje ruke. Želimo ti pomoći povratiti svoju samostalnost i neovisnost po pitanju zdravlja, financija i međuljudskih odnosa (uključujući romantične odnose). Želimo ti pomoći osloboditi se od ovisnosti o lijekovima, liječnicima, nadriliječnicima i bilo kome drugom. Sposobnost za ozdravljenje i oporavak već imaš, samo je trebaš osvijestiti i upotrijebiti. I ništa ne košta. Naravno, ovisi o trenutačnoj razvijenosti vlastitih sposobnosti koliko se tko može trenutno samostalno izliječiti, ili će za to trebati više vremena, zato za one koji nisu još ostvarili taj nivo da se mogu potpuno uzdati u se i u svoje kljuse, preporučujemo da do tada koriste usluge liječnika i ostalih stručnjaka. Za one koji žele ostvariti svoju slobodu i neovisnost, ovaj članak, kao i drugi koji slijedeposlije njega, su tu da vam pomognu na putu do oslobođenja i ozdravljenja, do blagostanja.

Orkut Scraps - AngelsIzreka da žanjemo što smo posijali nam obično važi kad ostvarimo neke super rezultate. Kad smo zdravi ko dren, hvalimo se da je to zato što se pravilno hranimo, vježbamo itd. Kad nam na romantičnom polju cvjetaju ruže isto znamo da smo sami za to zaslužni, jer smo ovakvi ili onakvi. Kad nam po pitanju financija sve ide glatko, to je, znamo, zato što umijemo raspolagati novcem. I u pravu smo u svakom slučaju.

A što je kad smo bolesni, kad nemamo sreće u ljubavi i kad smo u dubokom minusu? Žanjemo li i tada posijano? Mnogi će tvrditi da nisu oni krivi, da to što žanju nisu oni posijali.
Bolest navodno pada s neba. Što se tiče romantike, nismo mi krivi što su svi dobri muškarci ili dobre žene već zauzeti. A za stanje na računu je kriva čitava vojska, od šefa, vlade do skupoće i vražjih frendova koji nam ne vraćaju posuđeno.
Više ne vjerujemo u karmu, u zakone uzroka i posljedica, principe kauzaliteta i slične gluposti. Hm.
Je li moguće da ipak ima nešto u tisućama mudrih knjiga samopomoći, koje nas uvjeravaju u suprotno, u to da svijet, htjeli mi to priznati ili ne, ipak funkcionira po dobro uređenim zakonima i principima, sviđalo se to nama ili ne. To što mi te univerzalne zakone i principe tumačimo kako nama odgovara i to što ne želimo priznati svoj dio krivice za ono što nam se događa u životu negativno (već samo za pozitivno) su razlozi zašto si sami ne možemo pomoći. Pa tražimo pomoć ovih ili onih i za to plaćamo svoju cijenu, na ovaj ili onaj način.

Orkut Scraps - AngelsPrvi korak do ozdravljenja ili oporavka je preuzimanje odgovornosti ne toliko za nedaću u kojoj smo se našli, nego prije svega preuzimanje odgovornosti za svoje ozdravljenje i transformaciju.

Nema koristi od toga da bilo koga krivimo, uključujući sebe. Fokusirajući se na krivnju neće donijeti pozitivnu promjenu ni oporavak. Preuzimanje odgovornosti nam daje ogromnu moć, jer otkrivamo da kako smo se uvalili u neku nevolju, možemo se iz nje i izvući. To je zato što smo mi vladari svoje sudbine, kapetani svoga broda, glavni glumci u svom filmu ili kako god to nazvali.

Oporavak leži apsolutno u našim rukama! I brzina oporavka također ovisi o nama samima.

Opširnije o preuzimanju odgovornosti »

Vjera

"Gdje ima vjere ima i volje i načina."
-
Talidari
 

Kaže se gdje ima volje ima i načina.
No mi na to dodajemo: gdje ima vjere ima i volje i načina!
Volja je zeznuta stvar. Slobodna volja pogotovo. Sama od sebe će teško biti dovoljno snažna za bilo kakav preobražaj. Za volju nam je potrebna vjera - vjera u mogućnost i vjera u sebe. Pogotovo pomaže vjera u Boga i anđele.

Pronađi načina da se uvjeriš u svoju moć i u to da je sve moguće. Postoji milijuni izvora na internetu, u knjižnicama, videotekama, malim ekranima, među poznatima i slično, koji nas uvjeravaju i inspiriraju.

Placebo efekt je jedan od najneiztraženijih oblika izlječenja i transformacije, koji se sve više koristi u medicini. Liječnici daju šećerne tablete pacijentima koji toga nisu svjesni pa vjerujući da će im lijek pomoći ozdravljuju bez ikakvih drugih intervencija. Kako je to moguće? Vjera liječi!

Zašto u stvari obolijevamo

Orkut Scraps - AngelsKad-tad svi obolimo od nečega, no to je samo zato što se nismo dobro obranili od štetnih utjecaja. Mnogi krivo misle da su uzroci bolesti u vanjskim faktorima, no vanjski faktori ne bi imali utjecaja ukoliko je naš obrambeni mehanizam na mjestu i u punoj snazi. Glavni razlog zašto obolijevamo je taj što je naš obrambeni sustav, naš imunitet oslabio. A razlog tome je što se naše tijelo našlo u nekoj stresnoj životnoj situaciji. Stres nije samo napetost na poslu, nego sve što uznemiruje i napreže naš organizam, kao što su nepovoljne ili nagle vremenske promjene, toksična prehrana, gospodarske i političke prilike, neimaština, buka, brige te razne druge mentalne i emocionalne uznemirenosti. Oni uzrokuju bio-kemijske poremećaje u našem tijelu dajući obrambenom sustavu više posla, pa kad uz to još naiđe neki virus ili slično, imunološkom sustavu su pune ruke posla tako da se ne može dovoljno dobro obraniti od vanjskih štetnih utjecaja.

"U zdravom tijelu zdrav
     imunitet." -
Talidari
 

Na stresne situacije ne možemo uvijek utjecati, ali na svoj imunitet možemo. Stoga sve što trebamo činiti kako bismo bilo ozdravili ili očuvali zdravlje je ojačati svoj imunitet. On je prirodno nadaren da nas obrani od svih štetočina, uz uvjet da nije preopterećen. Ojačati imunitet možemo najbolje tako da ga ne opterećujemo dodatnim poslom. Ono što imunitet slabi je unošenje toksina u organizam - nepravilna ishrana, buka, smrad, smog, mentalna i emocionalna uznemirenja i slično.

Često ne možemo puno utjecati na unošenje toksina u organizam, no možemo puno više nego što to činimo. Ne moramo vam govoriti koliko je nezdravo jesti procesuiranu hranu s konzervansima, pušiti, piti alkohol i time opterećivati svoj imunitet pri obranjivanju stanica od nepovoljnog učinka tih tvari. To je ono što možete promijeniti, ako imate dovoljno volje i pameti.

U situacijama kad ne možemo promijeniti okolnosti, pa smo često žrtve stresnih situacija, bilo zbog posla, urbanog života, domaćih obaveza i sličnog, imamo radosnu vijest za vas, a ta je da postoji jednostavan način kako možete tome doskočiti brzo i efikasno. I to je najbolji lijek na svijetu - lijek za sve. No, prije nego ga obznanimo, da objasnimo zašto je najbolji.

Orkut Scraps - AngelsSve što je prirodno je bolje nego što je neprirodno. Naravno. Neprirodnim metodama pribjegavamo kad ne znamo bolji način i kad smo uvjereni da su one brze i učinkovite. Ali i riskantne zbog nuspojava. Uzimanje farmaceutskih preparata, koji se često nazivaju i biljni preparati spada među neprirodne iscjeliteljske metode. Sve što je prerađeno, pa makar i uzeto iz prirode je neprirodno. Biljni lijekovi su prirodni samo ako su u obliku biljaka (i kao začini, čajevi...) a ne u obliku tableta. Tablete nisu prirodne, iako su učinkovite. Nažalost, većina lijekova i preparata ima nuspojave koje štete organizmu, pa su time često štetne koliko i učinkovite, no ne u startu. Mnoge nuspojave se manifestiraju tek nakon nekog vremena pa im ne znamo pravi uzrok.

Zato se zalažemo za prirodne iscjeliteljske metode - bez kemijskih supstanca i bez tuđe intervencije. Najbolji lijek je onaj koji je prirodan, djelotvoran, bez štetnih nuspojava i koji se može samostalno (bez tuđe pomoći) primijeniti na mnoge bolesti i poremećaje. Upravo takav lijek smo kreirali u našem multimedijalnom laboratoriju i nazvali ga "Dominol":

 

 

 

 

 

"Najbolji liječnik na svijetu je svatko sam sebi."
-
Talidari
 

 

Lijek za sve

"Dominol" je potpuno prirodni lijek čiji sastojci djeluju na fizičkoj i psihičkoj razini.
Ovaj lijek za sve rješava poremećaje u zdravlju, međuljudskim odnosima, financijama i mnogim drugim segmentima u životu. Redovito doziranje osnovnih sastojaka ovog lijeka osigurava potpuni oporavak.
Dominol se upotrebljava kako za oporavak tako i za prevenciju.

   
 
 
 

Sastojci:

bullet  Smijeh
bullet  Pravilno disanje
bullet  Ljubav - preobražavajuća i iscjeljujuća sila
bullet  Mašta - misli potencirane s namjerom
bullet  Zahvalnost

Upotreba: Prouči ove sastojke (klikni na svaki od njih), slijedi upute za usvajanje ovih vrlina i vještina te u datom momentu kad oboliš ili se nađeš u bilo kojoj kriznoj situaciji, nastoj ove sastojke primijeniti radi oporavka. Preuzmi svoju odgovornost i vjeruj u mogućnost oporavka i sebe.

Nuspojave: boljitak i u drugim segmentima života. Upotrijebljavajući ovaj multi-lijek za određeni poremećaj istodobno se otklanjaju i drugi poremećaji.

 

 

"Najveća bolest današnjice nije guba niti tuberkoloza nego osjećaj neželjenosti i odbačenosti."
- Majka Tereza

 

Multipraktičnost - primjeri:

"Budite pažljivi kada čitate knjige o zdravlju. Možete umrijeti zbog štamparske greške."
-
Mark Twain
 

Dominol je lijek za sve, a naročito za:
   bullet  Zdravlje
   bullet  Međuljudski odnosi i Romantika
   bullet  Posao i Financije
 

Zdravlje

Svaki zdravstveni poremećaj je uzrokovan nekom vrstom stresa, bilo da smo pojeli (ili kontinuirano jedemo) nešto što ne odgovara našem organizmu ili psihički stres (naporan posao, zlokobne misli, loši osjećaji...) Stres izaziva opadanje imuniteta pa se organizam ne može obraniti od štetočina kao što su virusi i bakterije niti omogućiti pravilnu cirkulaciju i protok energije i kisika kroz tijelo. Tako se stvaraju blokade u organizmu pa nastaje poremećaj u obliku bolesti.

Orkut Scraps - AngelsZa bilo koju bolest osim uklanjanja simptoma je najvažnije ojačati imunitet kako bi se organizam mogao samo obraniti i odstraniti toksične elemente u tijelu. Za to je potrebno ukloniti sav stres, a pogotovo onaj u obliku crnih misli. Fokusirajući se na bolest, time napadamo organizam štetnim mislima. Umjesto toga bi trebalo svoje misli usmjeriti u drugom smjeru i razmišljati o onome što imamo dobro u životu. Najbolje je to učiniti putem ljubavi, tako da se pozabavimo ljubavnim mislima. Obzirom da je bolest nastala jer smo sebi dopustili neki poremećaj ili stres, najbolje bi bilo uputiti misli ljubavi sebi. Podsjetiti se na sve ono dobro kod sebe i s ljubavlju o tome misliti. Ljubav čini otpornijim na bolesti. Većina bolesti je uzrokovana psihosomatskim faktorima. Kad osjećamo mržnju, ljutnju, strah i slično u našem tijelu se stvaraju energetske blokade koje uzrokuju pad imuniteta kao i mnoge druge poremećaje uključujući karcinom. Ako umjesto da osjećamo neku negativnu emociju prema nekome, osjećamo ljubav, onda se energetske blokade otklanjaju pa je cirkulacija kisika, krvi i ostalih tekućina nesmetana, što donosi zdravlje. Jedna od najučinkovitija metoda za preuzimanje odgovornosti za svoju bolest i za svoje ozdravljenje te za pokazivanje ljubavi je havajska metoda zvana Ho'oponopono »

Orkut Scraps - AngelsZatim, da bi se ubrzao proces ozdravljenja i privuklo željeno stanje, potrebno je okoristiti se zakonom privlačenja time da upotrijebimo svoju moć mašte. Vizualiziraj se u željenom zdravstvenom stanju, pun(a) energije i elana. Bitno je da to učiniš ne samo u mislima nego i s emocijama. Ispuni se osjećajima koje bi osjećao/la da si zdrav(a). Provedi što više vremena u tim pozitivnim mislima i s tim pozitivnim emocijama. Koristi se metodama kreativne vizualizacije, meditacije i umjetničke terapije (crtanje, pisanje poezije, slušanje posebne glazbe...). Osobito dobro je izraditi kolaž sa svim željenim i objesiti ga na vidljivo mjesto tako da mogu oči preko toga prelaziti i kad nismo svjesni i tako se ucrtati u našu podsvijest i time potencirati silu privlačenja.

U bolesti čovjek mnogo toga shvaća što zdrav zaboravlja.
Narodna poslovica
 
Kad oboliš, umjesto da okrivljuješ druge za svoju nevolju i time samo pogoršavaš svoje psihičko a potom fizičko stanje, radije se prisjeti svega onog za što bi trebao/la biti zahvalan/na, bilo sebi, drugima, drugome ili Bogu. Npr. budi zahvalan/na da se ima tko o tebi brinuti, da i sam(a) imaš moć ozdravljenja/iscjeljenja, da sad imaš više vremena za razmišljanje (o daljnjim planovima u životu, o smislu života...), da imaš topli dom, dovoljno hrane, dobre prijatelje, da imaš vid, sluh i sve druga osjetila i organe... Ponekad se razbolimo jer nam organizam treba jednostavno pauzu. Ako si sami ne uzmemo dovoljno slobodnog vremena, tijelo će si samo uzeti kad-tad tako što će te primorati da odležiš par dana ili koliko već treba da nadoknadi izgubljenu energiju. Predlažemo da svako jutro započneš dan sa zahvalnošću. Prije nego što išta drugo počneš, čim otvoriš oči, počni dan (a i završi dan) s mislima o tome za što si sve zahvalan/na. Najbolje bi bilo kad bi to s rukom zapisao/la jer je tako snažniji efekt na svijest i podsvijest. Tehnike za razvijanje zahvalnosti: Čarobni štapić zahvalnost »

Orkut Scraps - AngelsTo su bili psihički sastojci procesa ozdravljenja. Na fizičkom planu treba također ojačati organizam. U svakom slučaju je potreban odmor, primjerena ishrana, pokoji dodatak prehrani i svakako puno smijeha! Gdje god se okreneš tražeći rješenje za svoje stanje, neminovno ćeš naići na preporuke za smijeh kao najbolji lijek. Sve više klinika u svijetu koristi smijanje u svojim terapijama, a nebrojeno ljudi izvještava kako su se smijanjem izliječili od raznih bolest, uključujući uređaj. Kad je čovjek u bedu i/ili bolestan, umjesto da kuka i plače, trebalo bi to preokrenuti na šalu. Vidjeti humor u sitnicama. U svakom slučaju okružiti se s duhovitim i nasmiješenim ljudima te gledati humoristične serije. Opširnije o moći smijeha »

Disanje obično uzimamo zdravo za gotovo, ne znajući njegovu pravu vrijednost - bez disanja ne možemo živjeti, a bez pravilnog disanja ne možemo zdravo živjeti! U istočnjačkim kulturama su vježbe disanja uobičajena praksa, a preko joga i meditacija je značaj pravilnog disanja dospio i kod nas. Uz smijanje nema ništa bolje što možemo učiniti za zdravlje našeg organizma, a kako je tek u zdravom tijelu zdrav duh, pravilno disanje utječe i na sve druge životne sfere. Mišićne aktivnosti tijekom pravilnog disanja pojačavaju protok limfe, što ubrzava izbacivanje štetnih tvari iz organizma, što jača imunitet, što nas čini zdravima. Nauči pravilno disati ovdje ».


"Bol je poziv
za buđenje
(wake-up call)"
- Dr. Oz
 

Bol
Bol nije ništa drugo nego pokazatelj blokada u protoku energija, odnosno način na koji nas priroda upozorava da promijenimo nešto u svom životu kako bi ponovno uspostavili sklad.
NA MENTALNOM PLANU:
Kad te recimo nešto zaboli, preuzmi odgovornost za svoje ozdravljenje i vjeruj u sebe. Umjesto da dopustiš crnim mislima da te obuzmu, uz pomoć moći mašte i zahvalnosti pomisli na sve ono dobro u svom životu. Zamišljaj se u bezbolnom stanju i budi zahvalan/na za to što te ništa drugo ne boli, tj. što si zdrav(a) u svemu drugome te za to što ćeš uskoro potpuno ozdraviti - uz pomoć Dominola, tj. svojih određenih vrlina.
NA EMOTIVNOM PLANU:
Osim što promijeniš boju svojih misli, promijeni i toplinu svojih emocija. Poprati sve svoje pozitivne misli pozitivnim emocijama. Iskoristi isjeljujuću snagu ljubavi tako da dopustiš da te prožme toplina ljubavi, pogotovo pošalji u mislima ovu toplinu na bolno mjesto i osjećaj ljubav prema tom dijelu tijela. Nastoj nikoga ni ništa mrziti, nego živi s ljubavlju. Često je bol uzrokovana nekom blokadom ili grčem koji su nastali zbog neke negativne emocije kao što je mržnja, ljutnja, okrivljavanje, zabrinutost, strah i slično. Zato je bitno otpustiti te emocije, oprostiti onima koji su ih uzrokovali te ove negativne osjećaje nadomjestiti pozitivnima kao što je ljubav i zahvalnost kako bi se ponovno uspostavio energetski i biološki sklad u tijelu.
NA FIZIČKOM PLANU:
Smij se unatoč svemu, na sav glas - posluži se humorističnim programima na televiziji, čitaj šaljive priče i viceve... Smijanje će potaknuti hormone za ublažavanje boli i otkloniti napetost i grčeve.
Nekoliko puta dnevno duboko udiši par minuta i pritom zadrži dah zamišljajući kako friški, zdravi, svijetleći kisik donosi novu, pozitivnu energiju u tvoj organizam, naročito na bolno mjesto.
Prigrli bol »

Više o principima samoizlječenja pročitaj u ulomku romana "Čarobno drvo" - Oporavak »

Lijek za sve

 

 

 

 

Orkut Scraps - Magical And Mystical

Međuljudski odnosi i Romantika


"Biografija osobe postaje i njezina biologija."
- Talidari
 

Vjerojatno se pitaš kakve veze ime fizičko zdravlje s društvenim i romantičnim odnosima. To je tako jer je sve u svijetu povezano, prožeto energijom koja se manifestira u raznim oblicima.

Isti principi i prirodni zakoni koji osiguravaju sklad u tijelu čine to i izvan tijela. Prema tome, prirodni lijek koji omogućuje oporavak na zdravstvenom planu, to isto čini i u svim drugim životnim segmentima, uključujući međuljudske odnose a time i one romantične.

Orkut Scraps - Magical And Mystical

Orkut Scraps - Magical And MysticalPoremećeni odnosi s ljudima utječu na poremećaje sa zdravljem, u poslovnoj areni i svemu drugome. Uvjet za sreću i uspjeh u životu je i zdravi odnosi s okolinom. Neizbježno je tijekom života doživjeti izazove u odnosima s drugima, pogotovo s onima najbližima. Važno je znati uhvatiti se ukoštac s tim izazovima tako da imamo svoj mir. Dokle kod ne razriješimo konflikte koje imamo s ljudima u našem okruženju, ne možemo ostvariti uvjete za pravu sreću i zadovoljstvo koji su uvjet za uspjeh u životu.

Najvažnije je napraviti prvi korak i osvijestiti ovu potrebu za razrješenjem. Sve više i više izlaze na vidjelo znanstvena otkrića koja potvrđuju da su za mnoga teška oboljenja zaslužne psihosomatske okolnosti. Oni koji malo podrobnije prate znanstvene magazine i portale znaju već jako dobro da postoji bezbroj slučajeva u kojima je dokazano da su ljudi bilo ozdravili ili doživjeli preporod na ljubavnom i/ili poslovnom planu upravo time što su nekome nešto oprostili i tako se oslobodili energetske blokade koja je moguće prouzrokovala neki tumor, karcinom i slično. Konflikti s ljudima narušavaju naš mir, san, izazivaju stres što oslabljuje naš imunitet pa tako lakše obolijevamo.

Orkut Scraps - Magical And MysticalPrema tome, liječenje poremećaja u međuljudskim odnosima ima svoje iscjeljujuće posljedice na zdravlje i na poslovne mogućnosti. No, pitanje je kako izliječiti određene poremećene odnose. Za to je tu Dominol - prirodni lijek koji ako se uzima redovito donosi oporavak. Za to je važno kombinirati sastojke tako da to postane životni stil a ne samo nešto što se uzima ujutro i navečer, a preostali dio dana i dalje po starom. Ako stari način nije donio rezultate i doprinjeo je stvaranju konflikta/poremećaja, onda stari model nije način koji može donijeti oporavak. Treba nešto promijeniti, prvo u glavi a onda u djelovanju. Nemoguće je odjednom napraviti preokret u glavi i srcu i odjednom biti ono što nismo bili, ali je moguće postići da barem 51% vremena provedemo u novom životnom stilu. Za početak je većina vremena dovoljna da donese značajne pomake, a s vremenom možemo taj procenat povećavati.

LJUBAV
Dominol se počinje koristiti tako da se osvijesti važnost i transformirajuća sila ljubavi - to je prvi sastojak. Zato bi bilo poželjno da se upoznaš s tim sastojkom kroz čitanje ovog članka: Moć ljubavi » Ovdje ćeš između ostaloga uvidjeti da ljubav nije ono što možda misliš da jest. Ljubav nije samo osjećaj ili reakcija na nešto pozitivno, već je ljubav uzrok za sve pozitivno. Ljubav je oruđe za transformaciju.

Svi međuljudski konflikti proizlaze iz jednog pra-izvora, a to je čovjekovo krivo uvjerenje o odvojenosti. Čim gledamo na ljude kao na bića koja su jedinke odvojene od nas, koje su drugačije i koje nisu dio nas, tada proizlaze problemi. No, kad osvijestimo jednu pra-istinu, a to je da smo svi mi bića koja imaju isti izvor i u isti kraj, tada uviđamo da smo svi dio jedne cjeline i ne možemo funkcionirati kako treba ako jedan dio omalovažavamo. Usporedimo to kao tijelo koje se sastoji od mnogo organa i dijelova. Ako jedan dio ne koristimo ili zloupotrebljavamo onda smo kao invalidi ili bolesnici.

Orkut Scraps - Magical And MysticalSvi smo tu da bismo od svog života nešto napravili i svi težimo za ostvarenjem sreće i uspjeha. Kad shvatimo da su i drugi kao i mi bića koja čine najbolje što mogu da realiziraju svoj potencijal, i da o njihovom postignuću ovise i naša postignuća, tada nam je lakše sve druge ljude podržavati u njihovim nastojanjima i s ljubavlju postupati s njima, pa čak i kad zakažu. S ljubavi prema drugima kao osnovnim principom u odnosima možemo lakše razumjeti i imati suosjećanja za njihove slabosti i mane. Svatko od nas ima svoje dobre i loše strane, dobre i loše dane, no ako jedni drugima nastojimo pomoći prebroditi teškoće i slabosti onda ćemo izbjeći konflikte.

U situaciji u kojoj imaš neki nerješeni konflikt s nekom osobom, kao prvo budi čovjek i uzdigni se iznad situacije i promijeni perspektivu. Ispuni svoje srce s ljubavlju i prisjeti se svih vrlina te osobe, umjesto da samo vidiš mane. Samo srce koje je ispunjeno univerzalnom ljubavlju i um otvoren za druge perspektive može postići to da vidi drugu osobu kao biće koje na žalost nije uspjelo pobijediti neke demone. Ako je slučaj da ti se neka osoba zamjerila zato što je recimo sebična, tada shvati da ona u stvari nije sebična nego se samo prema nekima ponaša sebično, uslijed toga što je zloduh sebičnosti drži u šaci. Nismo svi dovoljno jaki da se oduprijemo svim zlodusima, pa umjesto da drugima zamjeramo, bitno je shvatiti da su oni samo preslabi da ukrote tog zloduha. Pritom bi bilo bolje da toj osobi pomognemo suočiti se s s tim zloduhom umjesto da je zbog toga napadamo. Dakle, važno je spoznati da ne treba osuđivati osobu, nego njezino ponašanje. Pritom je važno kako ostvariti komunikaciju koja osobi koja nam se zamjerila omogućava da nešto promijeni. Kritiziranje, predbacivanje, psovanje i slično će imati samo kontra-efekt i time nećeš ništa postići osim samo pogoršati situaciju. Obzirom da ti je cilj "izliječiti" odnose s drugima radi vlastite sreće i uspjeha, važno je poduzeti korake koji to omogućuju a ne one koji bacaju ulje na vatru.
Opširnije kako poboljšati komunikaciju kroz Način izražavanja »

Orkut Scraps - Magical And Mystical

 Starac zahvaljuje za milostinju
Cornelis Engelsz

ZAHVALNOST
Lijek za svaki konflikt je kombinacija sastojaka koje pruža Dominol. Počinje se s preokretom na životni stil u kojem sve što poduzimamo (ili barem 51%) to činimo iz ljubavi. To se postiže tako da se svojevoljno posvetimo mislima i osjećajima koji nas uzdižu na nivo ljubavi. Pritom je iznimno koristan drugi sastojak Dominola - zahvalnost. Ova vrlina ti omogućava da se u odnosu s osobom s kojom si u konfliktu usredotočiš više na njegov/njezine vrline i na tome mu/joj budeš zahvalan/na. Obično se u poremećenim odnosima fokusiramo samo (100 %) na mane druge osobe. Kako bi se konflikt razriješio potrebno je barem 51% vremena, koje provodimo u razmišljanju i osjećanju vezano uz tu osobu, svjesno se prisjećati njezinih vrlina - dakle ne moramo odjednom 100 % uviđati samo vrline. Kad se prisjetiš i dobrih strana te osobe bit će ti lakše prizvati osjećaje ljubavi i nećeš biti toliko opsjednut(a) negativnim mislima i osjećajima. Samim tim ćeš već značajno pridonijeti pomaku u oporavku.
Zahvalnost gradi i učvršćuje naše odnose s okolinom; ona popravlja porušene mostove. Njegujući stav zahvalnosti prema drugima ne samo da pružaš dobar dojam o sebi nego i pružaš uvjete da i drugi pokazuju više zahvalnosti prema tebi. Kad si zadnji put voljenoj osobi rekao/la koliko si mu/joj zahvalna za neke stvari. Lako je prigovarati, kritizirati, okrivljavati, "olakšati si dušu" time da svoja opterećenja svalimo na druge. To radimo skoro svaki dan. Onda moramo svaki dan i pokazati zahvalnost i ljubav. U protivnom nema ravnoteže i odnos zapada u krizu. Opširnije »

MAŠTA
Treći sastojak Dominola u liječenju konfliktnih odnosa je mašta. Einstein kao i nebrojeno mnogo drugih velikana su tvrdili da je mašta važnija od znanja. Vjerojatno se često nađeš da u situaciji da ne znaš kako dalje, kako se postaviti prema osobi koja ti se zamjerila ili te konstantno ugrožava. Ako ne znaš, ne moraš znati - posluži se maštom i intuicijom. Zamisli idealni odnos s tom osobom - najvjerojatnije u tom odnosu ne samo da se druga osoba ponaša bolje nego i ti, zar ne? Kaže se, za tango je potrebno dvoje. Prisjeti se što je moguće bilo krivo s tvoje strane, kako je moguće da si tu osobu možda isprovocirao/la. Je li moguće da se ispričaš zbog toga? Naravno nije to lako, ali je izvedivo, ako si usvojio/la vrlinu praštanja, ljubavi i suosjećanja. Ako misliš da ti druga osoba duguje ispriku, najlakši način da je dobiješ je da se i sam(a) ispričaš. Nije toliko važno tko se prvi ispriča koliko je važno razrješenje. Ne daj se da te spopadnu zlodusi ega, ponosa i slično, jer onda si i ti slabić poput druge osobe, koja je isto zbog nekog demona tebi nešto skrivila.
Predoči si u mislima i poprati to pozitivnim osjećajima sebe i tu drugu osobu u razriješenom odnosu. Zadrži tu viziju toliko dugo dok se ne manifestira. Tajna "Plesa kiše" je u tome da Indijanci plešu sve dok ne padne kiša. Više o moći mašte »

SMIJEH
Za smijeh je uvriježeno da se kaže da je to najbolji lijek. Unesi više smijeha, smijanja, humora, duhovitosti u svoje odnose, pa će biti manje konflikta. Svatko više voli nasmijane ljude nego namrgođene i ozbiljne.
U konfliktnoj situaciji probaj baciti spor na šalu, uvidjeti duhovitu stranu svega. Vjeruj ona postoji, pa ako je ne možeš uvidjeti problem je u tvojoj perspektivi. Zato sve što trebaš učiniti je promijeniti perspektivu.
Osmijeh je sredstvo koje poboljšava odnose s drugima, jer osnažuje neke vrline i vještine te otklanja neke mane i probleme. Smijeh oslobađa od agresije, stvara osjećaj ugode, dobre volje, vedrine, optimističnosti i zdravog raspoloženja. - Opširnije »

PRAVILNO DISANJE
Vježba dubokog disanja u kojoj zadržavamo dah kako bi se kisik mogao pravilno rasporediti po svim stanicama je vježba koja razbistruje um i stimulira hormone sreće. Napojeni friškim kisikom možemo rasčistiti sve negativnosti i napojiti se pozitivnostima. To dovodi pozitivan pogled na svijet, a tako i na ljude, pa i one koji su nam nešto skrivili. Učinkovitost ove vježbe možemo značajno ubrzati i osnažiti time da prilikom udaha zamišljamo kako u nas ulazi pozitivna energija (ljubav, suosjećanje, tolerancija...), a prilikom izdaha iz nas izlazi sva negativna energija (ljutnja, mržnja, netolerancija, nepovjerenje, osvetoljubivost, okrivljavanje, kritičnost, žaljenje, prigovaranje, ponos, ego...) Opširnije »

 

Lijek za sve

Financije i posao


Ako ne živiš u obilju, bez finacijskih pritisaka i dugova, onda imaš neki poremećaj na tom planu pa ti treba lijek. U takvoj (ne)prilici uglavnom se ljudi pitaju što trebaju činiti, kad bi se u stvari trebali pitati što trebaju biti. I tu je uzrok zašto mnogi ne mogu izliječiti svoj financijski poremećaj.

Živimo u društvu koje polaže veliku vrijednost na znanje, a manju na vrline. Zato imamo krizu. Zato imamo to što imamo. Daleko od toga, znanje je izrazito važno, no još važnije su vrline i vještine. Gospodarstvo koje počiva na vrlinama (a ne na znanju) je gospodarstvo koje može opstati i uspjeti.

Unatoč svim ekspertima i svoj tehnologiji, unatoč vlastitim diplomama i iskustvima, ni naše društvo ni velika većina nisu uspjeli ostvariti blagostanje. Mi jesmo. Ne zato što smo pametniji ili inteligentniji od drugih, nego zato što živimo život u skladu s prirodnim a ne društvenim zakonima.

Sigurno poznaješ mnoge koji su bili odlični učenici, koji su završili visoke fakultete, a žive u bijedi. Možda si jedan/na od njih. No, to ne mora tako ostati, ako redovito 'uzimaš' Dominol i/ili ako sudjeluješ u akciji "Čarobno drvo". Očito i sam(a) uviđaš da ocjene i diplome nisu mjerilo koliko će tko uspjeti u životu. Prema tome, nije znanje ono koje je ključno nego vrline i vještine.

LJUBAV
Najvažnije od svega je shvatiti da ćeš oporavak na financijskom i poslovnom planu ostvariti jedino i samo onda ako se baviš onime što voliš. Drugim riječima, ljubav je stvaralačka, preobražavajuća i iscjeljujuća sila, ona koja ti donosi blagostanje. Pitaj svakog uspješnog bogataša i svi do jednog će ti jasno i glasno reći da vole ili obožavaju ono što rade. Ljubav je osnova za bogatstvo.

Većina ljudi ne vole svoj posao, mrze svoga šefa, mrze budilicu, mrze ustajati se rano i sve u svemu ne rade posao od srca, nego samo zato što moraju, zato da bi preživjeli. Nije ni čudo da nam je gospodarstvo u banani, nije ni čudo da su svi ti ljudi u banani. Ako si jedan/na od tih postoji samo dva načina da ostvariš blagostanje: ili moraš obavezno zavoliti svoj posao ili ga moraš promijeniti s poslom koji voliš. Nema druge.

Najbolje bi bilo pronaći posao koji voliš pod svaku cijenu. Nažalost, većina ljudi ne zna što voli pa zato rade ono što im se pruža. Zato ne mogu nikada biti potpuno sretni a pogotovo ne bogati. Najbolje bi bilo pretvoriti svoj hobi u posao, pronaći načina kako da kroz hobi zaraditi. Hobi je nešto što čovjek voli raditi, što potvrđuje i to da ne samo za bavljenje hobijem ne tražimo plaću nego smo voljni za to platiti što i činimo.

Ako nikako ne vidiš mogućnost za promjenu posla, onda svakako trebaš promijeniti pogled i osjećaj prema svom tekućem poslu. Promijeni perspektivu i uvidi što je sve dobro u tvom poslu, ako ništa u onome što radiš barem u onome što svojim radom postižeš za svoju zajednicu. U svemu postoje pozitivne i negativne strane, pa ako uviđaš uglavnom one negativne, problem je u tvom kutu gledanja, u perspektivi. Čim uvidiš sve pozitivnosti bit će ti lakše zavoliti posao pa ćeš ga početi obavljati lakše i učinkovitije. To će se odraziti na tvoje rezultate, na to kako te šef(ica) vidi, i naravno time će se otvoriti mogućnosti za unapređenjem i povišicom.

ZAHVALNOST
Drugi sastojak lijeka za oporavak na poslovnom i financijskom planu je vrlina zahvalnosti. Ona nam omogućava pogled na svijet koji je ispunjen pozitivnim mislima i osjećajima, jer se njome usredotočujemo na pozitivnosti umjesto na negativnosti. Na taj način uz pozitivnu vibraciju privlačimo još više pozitivnosti u svoj život za koje ćemo moći biti zahvalni. Zahvalnost donosi zahvalnost.
Nitko ne voli nezahvalne ljude, pa takvi propuštaju mnoge poslovne i financijske prilike te ne dobivaju toliko poklona koje bi dobili da su pokazali više zahvalnosti svojima u okolini. Ljudi koji su zahvalni već u samom startu imaju bolje izglede od prosječne, mrzovoljne osobe da nađu posao ili da dobiju povišicu. Zahvalnošću poboljšavamo svoje raspoloženje, a samim tim i svoje poslovne izglede. Razmišljanje o svim onim stvarima za koje smo zahvalni, stvara osjećanje sreće, a sreća je glavni ključ uspjeha. Opširnije »

MAŠTA
Treći sastojak Dominola u liječenju financijskih problema je mašta. Znamo da je mašta važnija od znanja. Pogotovo za ostvarivanje velikih ciljeva. Sve što možemo zamisliti možemo i ostvariti. Mnogima se ne ostvaruju njihovi snovi a to je zato što većinu dana provode u negativnim mislima, a samo kratko u pozitivnim. Petnaestak minuta dnevnog maštanja ne može imati veliki učinak ako je suprostavljena satima i satima zamišljanja negativnih scenarija, briga i slično. Viziju svega onog što želimo postići treba zadržati tijekom dana i otkloniti svaku sumnju. Mašta i vizualizacija ne pomažu ako nisu dio životnog stila i ako nisu popraćeni pozitivnim, snažnim osjećajima. Ako nešto zamišljaš, a potom u ostvarenje toga sumnjaš, neće se ništa promijeniti.
Predoči si u mislima (i poprati to pozitivnim osjećajima) sebe u idealnoj situaciji, sa svim materijalnim i duhovnim dobrima. U tom svom maštanju nastoj biti i osjećati onako kako bi to bilo da je to već sve ostvareno. Zadrži tu viziju toliko dugo dok se ne manifestira. Kao podsjetnik napravi kolaž ili Power Point prezentaciju ili video zapis svega onog što si priželjkuješ i pusti sili privlačenja da te potakne da poduzmeš sve što je potrebno da bi se to i ostvarilo. Samo maštanje nije dovoljno. Potrebno je poduzeti korake koje ti potom svemir sugerira putem raznih prilika, susreta, "slučajnosti" i sl. Više o moći mašte »

SMIJEH
Smijanje donosi novac. Osmijeh je privlačan. Osoba koja obavlja svoje dužnosti s osmijehom ima puno veće šanse da dobije unapređenje na poslu ili da proda više od svojih ostalih nenasmiješenih kolega.  A to podrazumijeva veće šanse za ostvarivanje profita. Smijeh smanjuje napetost i stvara pozitivan mentalni sklop koji omogućava doseći ponajbolja rješenja problema. Opširnije »
Nastoj okrenuti svaku nedaću na šalu kako bi se stvorili uvjeti za oporavak. Smij se što više, budi duhovit(a) i tako privuci na sebe okolnosti vrijedne osmijeha.

PRAVILNO DISANJE
Vježba dubokog disanja u kojoj zadržavamo dah kako bi se kisik mogao pravilno rasporediti po svim stanicama je vježba koja razbistruje um i tako omogućava doseći najbolja rješenja za stvaranje financijske neovisnosti. Osim toga, prva pomoć pri hvatanju ukoštac sa stresom je upravo duboko disanje. Stres je jedan od faktora koji umanjuje naše potencijale pa ga se treba riješiti.

 

 
"Dominol - lijek za sve" - osnove
 Vrline
kapetan - odgovornostPreuzimanje odgovornosti je ključ za ostvarenje svega, jer nam daje moć da uzmemo svoj život u svoje ruke i tako ne ovisimo o vanjskim faktorima.    Opširnije »

Vjera

Gdje ima vjere ima i volje i načina!
Uskoro opširnije

 
"Dominol - lijek za sve" - glavni sastojci
 Vještine

Moć smijeha

Ne bi se trebali smijati samo kad smo sretni i zdravi, nego se smijati da bi smo bili sretni i zdravi. Radi oporavka nauči ismijati vlastite nevolje i pronaći duhovitu stranu života  Opširnije

Pravilno disanje
Tko bi rekao da je disanje nešto što čovjek treba vježbati.
Kao i s uzimanjem hrane, tako i s uzimanjem kisika potrebno je barem par puta dnevno nahraniti čitav organizam dovoljnom dozom kisika   Opširnije »
 
 Vrline
skrtost
Moć ljubavi
Ljubav nije samo osjećaj, ljubav je pozitivna, kreativna i iscjeljujuća sila, povod za svaki izum, svako otkriće i svako stvaralaštvo. Ovdje otkrivamo kako upotrijebiti moć ljubavi kao sredstvo za ozdravljenje i ostvarenje vlastite sreće i uspjeha.   Opširnije »
meditacija
Moć mašte
Saznajte ovdje koja je moć mašte kad se ispravno koristi. Pročitajte zašto je mašta ključ uspjeha i sreće te kako je osnažiti.
Opširnije
»

Zahvalnost
vrlina koja pretvara poput čarobnog štapića negativno u pozitivno i time donosi oporavak u svim segmentima života - zdravlje, ljubav, posao i financije
Čarobni štapić zahvalnost »
     
"Dominol - lijek za sve" - dodatni sastojci
   Vrline
ustrajnost
Ustrajnost
Često je uzrok naših nevolja to što nismo dovoljno uporni u pokušajima ostvarenja blagostanja, materijalnog, duhovnog i psiho-fizičkog. Pročitaj ovdje kako izdržati i ne odustati   Opširnije »
velikodusnost
Velikodušnost
Kroz darežljivost bilo u novcu, stvarima, vremenu ili pažnji stvaramo pozitivno okolnosti koje donose pozitivne promjene na svakom planu.
Opširnije
»
velikodusnost
Otpuštanje
Većina blokada su uzrokovane nečim što se prepriječilo nesmetanom protoku energija. Otpuštanjem briga i ostalih zloduha oslobađamo protok i tako omogućujemo oporavak. Oprosti, otpusti mržnju, ljutnju...
Vještine
zahvalnostMoć molitve
Molitvu možemo koristiti kao jednu od vještina za ostvarivanje blagostanja, uključujući zdravlje, obilje, ljubav i sve ostalo. Čemu molitva, zašto neke molitve nisu uslišane, kako se moliti da bi nam bilo uslišano - na to i mnogo više odgovaramo ovdje:   Opširnije »

Prehrana

Post - Ljekovito gladovanje

Dijeta

 
 
Poruka za  
urednike
  Dopuštamo da objavite naše članke pod uvjetom da navedete izvor i link.
  Molimo vas da nas obavijestite kad i gdje će koji članak biti objavljen - kontakt.
Home | Uvjeti korištenja | Zaštita podataka | Sitemap
Copyright © 2009 by Talidari :: Designed by Talidari