strip

Mentori, učitelji, profesori
Neki ljudi se pitaju cijeli svoj život, ima li njihov život smisla. Mentori nemaju taj problem.
Pozivamo sve one koji rade s djecom i mladima bilo u školi, bilo u nekoj drugoj odgojno-obrazovnoj ustanovi ili udruzi da iskoriste naš visoko vrijedan program kao pripomoć za osmišljavanje progama nastave ili radionica kojima je cilj pružiti učenicima alate za postizanje sreće i uspjeha.

Program Životne škole pruža multimedijalnu obuku za razvoj vrlina i vještina, kao i za otklanjanje mana ili slabosti, u cilju omogućavanja uvjeta za postizanje sreće i uspjeha u životu. Ovaj program donosi dobrobiti kako učenicima tako i učiteljima, jer je univerzalan. Primjenom ovih znanja učitelji mogu postati još bolji uzori svojim učenicima, ali i ostvariti osobnu sreću i uspjeh.

Razrednici,
pozivamo vas da se na satovima razredne zajednice, kad obrađujete teme vezane za razvoj karaktera, poslužite sadržajem koji vam pruža portal Životne škole. U tom smislu vam preporučujemo pogledati naš projekt Čarobno drvo, koji je prepun članaka koji vam mogu poslužiti kao podrška u osmišljavanju programa SRZ-a. Tu se obrađuju vrline, vještine i mane koje je potrebno svladati za ostvarenje uspjeha i sreće.
Osim toga, pozivamo vas da na roditeljskim sastancima preporučite roditeljima našu podršku roditeljima školske djece, tj. naš portal, kako bi se mogli poslužiti savjetima i obukom koju smo upravo za njih kreirali. Odgoj i obrazovanje djece i mladih je potpun ako se škole i kućni odgoj uzajamno nadopunjuju, a u tome vas podržavamo našim programom i projektima.

Edukacija

Postanite certificirani vrlinolog
Želite li novu karijeru radeći posao koji ima dušu i koji mjerljivo utječe na blagostanje korisnika?
Nemate vremena za dugotrajno školovanje? Ovo je za vas:
Poziv za prijave za Master program e-studija za vrlinologe »
 
  Zašto studirati za vrlinologa »
Natječaj

Natječaj za vrlinologe
Traže se vrlinolozi.
Uvjet: završen tečaj "Vrlinologije"
Izvanredna primanja.
Fleksibilno radno vrijeme i mjesto.
Opširnije »

Anty-bullying kampanja
U pripremi imamo kampanju protiv vršnjačkog zlostavljanja, za prevenciju zlostavljanja među djecom. Molimo sve koji znaju načine i žele pridonijeti učinkovitosti ove kampanje da nam pošalju svoje ideje - kontakt
 

Mentori Životne škole

stripMentori Životne škole su visoko kvalificirani stručnjaci, koji u svom prenošenju znanja nastupaju u više uloga - voditelji, treneri, poučavatelji, pripovjedači, motivatori, inspiratori - ovisno o temi i tipu svojih obrazovnih programa.

Zadatak naših mentora je da izabranim, suvremenim metodama vode specijaliziranu obuku učenika koja nadopunjuje školsku nastavu te da usmjeravaju učenike ka kvalitetnim izvorima znanja.

Životnu školu čini tim mladih, ambicioznih i kreativnih stručnjaka iz područja psihologije, pedagogije, sociologije i ekonomije, koji provode programe osposobljavanja mladih za život pun sreće, zdravlja, ljubavi i obilja. Iako su naši mentori svi redom stručnjaci po svom formalnom obrazovanju i iskustvu, ono što ih čini iznimnima je upravo njihovo neformalno obrazovanje, ono što su naučili kroz svoju životnu školu.

Svi edukatori Životne škole su raspoređeni u mentorske timove za svaki predmet. Uskoro ćemo objaviti potpun sastav mentorskog vijeća, s time da ćemo uz stalnu postavu imati i goste predavače.

 

Poziv edukatorima na suradnju

Uvijek smo otvoreni za suradnju s kvalitetnim i autentičnim edukatorima koji mogu pridonijeti našoj misiji. Pozivamo sve zaintresirane da nam se pridruže u izvedbi programa Životne škole.


 
Resursi za mentore

Pitate se "Kako bih se mogao/la educirati za provođenje radionica Životne škole?"

Teme koje obrađuje Životna škola kroz svoj program i projekte se ne obrađuju (dovoljno) kroz formalno obrazovanje, pa se za njihovo provođenje možete educirati na razne načine, čije resurse nađite ovdje:

 

bullet   Obrazovanje nije punjenje bureta, već paljenje vatre! - William Butler Yeats
bullet   Vrhunska je umjetnost kad nastavnik učenika uspije potaknuti da s veseljem uči i maštovito se izražava. - Albert Einstein
bullet   Jedini mentor dostojan tog imena je onaj koji pobuđuje duh slobodnog mišljenja i razvija osjećaj osobne odgovornosti.
bullet   Ljude ne možete ničemu naučiti. Možete im samo pomoći da sve otkriju u sebi. - Galileo
bullet   Čovjek se s poštovanjem sjeća svojih nastavnika, a sa zahvalnošću se sjeća onih koji su probudili naše osjećaje. Novo gradivo itekako nam je potrebno, ali za rast je i biljci, i dječjoj duši potrebna toplina. - Carl Jung
bullet   Učiti, znači pronalaziti ono što već znamo. Stvarati, znači pokazati da to znamo. Podučavati, znači podsjetiti druge da to znaju isto tako dobro kao i mi. Svi smo mi učenici, stvaraoci i učitelji. - Nepoznati autor
bullet   Ako želite izgraditi brod, nemojte tjerati ljude u šumu da skupljaju drva, pile ih i zabijaju daske, već pobudite u njima čežnju za morem. - A.de Saint-Exupery

 

Home | Uvjeti korištenja | Zaštita podataka | Sitemap
Copyright © 2009 by Talidari :: Designed by Talidari