strip

Mentori, učitelji, profesori
Neki ljudi se pitaju cijeli svoj život, ima li njihov život smisla. Mentori nemaju taj problem.
Pozivamo sve one koji rade s djecom i mladima bilo u školi, bilo u nekoj drugoj odgojno-obrazovnoj ustanovi ili udruzi da iskoriste naš visoko vrijedan program kao pripomoć za osmišljavanje progama nastave ili radionica kojima je cilj pružiti učenicima alate za postizanje sreće i uspjeha.

Program Životne škole pruža multimedijalnu obuku za razvoj vrlina i vještina, kao i za otklanjanje mana ili slabosti, u cilju omogućavanja uvjeta za postizanje sreće i uspjeha u životu. Ovaj program donosi dobrobiti kako učenicima tako i učiteljima, jer je univerzalan. Primjenom ovih znanja učitelji mogu postati još bolji uzori svojim učenicima, ali i ostvariti osobnu sreću i uspjeh.

Razrednici,
pozivamo vas da se na satovima razredne zajednice, kad obrađujete teme vezane za razvoj karaktera, poslužite sadržajem koji vam pruža portal Životne škole. U tom smislu vam preporučujemo pogledati naš projekt Čarobno drvo, koji je prepun članaka koji vam mogu poslužiti kao podrška u osmišljavanju programa SRZ-a. Tu se obrađuju vrline, vještine i mane koje je potrebno svladati za ostvarenje uspjeha i sreće.
Osim toga, pozivamo vas da na roditeljskim sastancima preporučite roditeljima našu podršku roditeljima školske djece, tj. naš portal, kako bi se mogli poslužiti savjetima i obukom koju smo upravo za njih kreirali. Odgoj i obrazovanje djece i mladih je potpun ako se škole i kućni odgoj uzajamno nadopunjuju, a u tome vas podržavamo našim programom i projektima.

Edukacija

Postanite certificirani vrlinolog
Želite li novu karijeru radeći posao koji ima dušu i koji mjerljivo utječe na blagostanje korisnika?
Nemate vremena za dugotrajno školovanje? Ovo je za vas:
Poziv za prijave za Master program e-studija za vrlinologe »
 
  Zašto studirati za vrlinologa »
Natječaj

Natječaj za vrlinologe
Traže se vrlinolozi.
Uvjet: završen tečaj "Vrlinologije"
Izvanredna primanja.
Fleksibilno radno vrijeme i mjesto.
Opširnije »

Anty-bullying kampanja
U pripremi imamo kampanju protiv vršnjačkog zlostavljanja, za prevenciju zlostavljanja među djecom. Molimo sve koji znaju načine i žele pridonijeti učinkovitosti ove kampanje da nam pošalju svoje ideje - kontakt
 

Mentori Životne škole

stripMentori Životne škole su visoko kvalificirani stručnjaci, koji u svom prenošenju znanja nastupaju u više uloga - voditelji, treneri, poučavatelji, pripovjedači, motivatori, inspiratori - ovisno o temi i tipu svojih obrazovnih programa.
Razlika između mentora i trenera »

Zadatak naših mentora je da izabranim, suvremenim metodama vode specijaliziranu obuku učenika koja nadopunjuje školsku nastavu te da usmjeravaju učenike ka kvalitetnim izvorima znanja.

Životnu školu čini tim mladih, ambicioznih i kreativnih stručnjaka iz područja psihologije, pedagogije, sociologije i ekonomije, koji provode programe osposobljavanja mladih za život pun sreće, zdravlja, ljubavi i obilja. Iako su naši mentori svi redom stručnjaci po svom formalnom obrazovanju i iskustvu, ono što ih čini iznimnima je upravo njihovo neformalno obrazovanje, ono što su naučili kroz svoju životnu školu.

Svi edukatori Životne škole su raspoređeni u mentorske timove za svaki predmet. Uskoro ćemo objaviti potpun sastav mentorskog vijeća, s time da ćemo uz stalnu postavu imati i goste predavače.

 

Poziv edukatorima na suradnju

Uvijek smo otvoreni za suradnju s kvalitetnim i autentičnim edukatorima koji mogu pridonijeti našoj misiji. Pozivamo sve zaintresirane da nam se pridruže u izvedbi programa Životne škole.


 
Resursi za mentore

Pitate se "Kako bih se mogao/la educirati za provođenje radionica Životne škole?"

Teme koje obrađuje Životna škola kroz svoj program i projekte se ne obrađuju (dovoljno) kroz formalno obrazovanje, pa se za njihovo provođenje možete educirati na razne načine, čije resurse nađite ovdje:

 

bullet   Obrazovanje nije punjenje bureta, već paljenje vatre! - William Butler Yeats
bullet   Vrhunska je umjetnost kad nastavnik učenika uspije potaknuti da s veseljem uči i maštovito se izražava. - Albert Einstein
bullet   Jedini mentor dostojan tog imena je onaj koji pobuđuje duh slobodnog mišljenja i razvija osjećaj osobne odgovornosti.
bullet   Ljude ne možete ničemu naučiti. Možete im samo pomoći da sve otkriju u sebi. - Galileo
bullet   Čovjek se s poštovanjem sjeća svojih nastavnika, a sa zahvalnošću se sjeća onih koji su probudili naše osjećaje. Novo gradivo itekako nam je potrebno, ali za rast je i biljci, i dječjoj duši potrebna toplina. - Carl Jung
bullet   Učiti, znači pronalaziti ono što već znamo. Stvarati, znači pokazati da to znamo. Podučavati, znači podsjetiti druge da to znaju isto tako dobro kao i mi. Svi smo mi učenici, stvaraoci i učitelji. - Nepoznati autor
bullet   Ako želite izgraditi brod, nemojte tjerati ljude u šumu da skupljaju drva, pile ih i zabijaju daske, već pobudite u njima čežnju za morem. - A.de Saint-Exupery

 

Home | Uvjeti korištenja | Zaštita podataka | Sitemap
Copyright © 2009 by Talidari :: Designed by Talidari