Članci i moduli

Tim Životne škole pripremio je za vas pregršt korisnih i zanimljivih članaka vezanih uz temu postizanja blagostanja. Naglasak je na kultiviranju vrlina i oslobađanju od mana.

Svaki mjesec dodajemo nove pa nas posjetite opet. Svi naši članovi imaju dostup premium modulima/člancima.

Svi članci Životne škole su ujedno i tematski grupirani u okviru naših pojedinih projekata kao što su akcija "Čarobno drvo", e-program "Blagostanje", e-tečajevi "Životna škola za mlade" i "Vrlinologija".

Poruka za
urednike:
Životna škola ima ekskluzivno pravo na ove članke, prema tome drugima nije dopušteno njihovo objavljivanje. Samo članke označene zvjezdicom (*) možete objaviti pod uvjetom da navedete izvor i link. Za online publikacije s prostora bivše Jugoslavije - sadržaj članaka možete jezički prilagoditi svojoj publici.

Članci i moduli nisu poredani po važnosti već po redu objave, pri čemu su najnoviji članci na vrhu.

Izdvajamo *
Indeks podučljivosti
Prije nego što kreneš čitati bilo koji naš modul, raščistimo jednu stvar bez koje nema smisla išta dalje čitati: jesi li podučljiv(a)?
Provjeri ovdje i ne gubi vrijeme:   Opširnije »

Izdvajamo *
Temelji blagostanja
Kako bismo ostvarili blagostanje potrebno je izgraditi čvrste temelje. Temeljiti gospodarstvo samo na znanju je nedovoljno, zato imamo kolaps  Opširnije »

Izdvajamo
Zakoni prirode
Zakonitosti po kojima je uređen naš svijet, a time i uspjeh i sreća u njemu. Drži se ovih univerzalnih zakona pa će ti blagostanje biti prirodno stanje.   Opširnije »

 
Izdvajamo *

Hektar zemlje svakoj obitelji
Inicijativa za uvođenje zakonske uredbe kojom bi svaka obitelj imala pravo na hektar svoje domovine, besplatno i neoporezivo.
Opširnije »

Izdvajamo *

Vrlinizam
Udarna dobra vijest: Kapitalizam pao, postkapitalizam uzeo maha. Na pomolu je vrlinizam! Obavezno se upoznaj s događanjima jer oni koji su u tijeku moći će dorasti prilikama i iz promjena uzeti ono najbolje   Opširnije »

 
Priče
Nana odgovara
Mudrakinja Nana odgovara na pitanja vezana za zdravlje, romantiku, financije i ostalo, upakirano u pripovijetke.
Opširnije »

Osnove

Vrline
Za sreću i uspjeh u životu, za ostvarenje potpunog blagostanja, uz znanje i vještine potrebne su nam, prije svega, vrline. Stoga, u ovom modulu saznaj što su zapravo vrline i zašto su one zlatna sredina, tj. zašto nisu pozitivne nego neutralne kvalitete, otkud vrlinama moć te veza vrlina s brojevima pi i phi i stvaralačkom moći broja 3, itd:
Opširnije »

Osnove

Moć broja tri
Moć vrlina leži u moći broja tri, između ostalog. U okviru modula na temu vrlina, ali u zasebnom videoprilogu objasnili smo moć broja tri i pi (3,14...) te vezu vrlina s tim i drugim brojevima. Ne propusti upoznati se ovdje s brojem tri, kao i brojem pi kako bi mogao/la napraviti skok svijesti za pomak u kvaliteti tvog života!
 Opširnije »

Uskoro

 
Osnove

Svijest
Za podizanje stupnja svog blagostanja nužno je podignuti stupanj svoje svijesti što više. No, što to uopće znači, kako to postići i što je uopće svijest, saznaj u ovom iznimno važnom modulu. Nikako ne propusti upoznati se ovdje sa svojom sviješću kako bi mogao/la napraviti skok svijesti koji je neophodan za značajan pomak u kvaliteti tvog života, kao i za obranu od virusa: Opširnije »

Osnove

Teorem svijesti
Teorem svijesti utvrđuje da je stopa sveopćeg blagostanja jednaka stupnju svijesti. Uz naše instrukcije predoči dokaz za ovaj teorem i osvoji 290€ vrijedno VIP članstvo sa svim ekskluzivnim sadržajima i poklonima!
 Opširnije »

Osnove

Podsvijest
Sve što trebaš znati o podsvijesti na jednom mjestu. Saznaj ovdje kako je reprogramirati, tj. optimirati za ostvarenje trajnog i sveukupnog blagostanja. Unutarnje znanje ne dolazi kao većina saznanja iz naših svjesnih sjećanja, nego iz podsvjesnog uma, koji je poznat i kao stanična memorija:  
Opširnije »
+ Nadsvijest »

Osnove

Ujedinjeno polje - Izvor svega
Upoznaj se s izvorom sveg znanja, svih mogućnosti i potencijala te svega što postoji, s uzrokom svih uzroka - s ujedinjenim poljem koje je temelj svega što postoji. Otkriće ujedinjenog polja označava najveće postignuće u povijesti razvoja prirodnih znanosti: Opširnije »

e-Radionica

Stopostotno postizanje ciljeva
Ciljevi su tema koja je mnogima dozlogrdila ali samo zato što ne znaju što su zapravo istinski ciljevi, koja je njihova moć i kako ih je moguće sa sigurnošću ostvariti. Ovdje ćeš saznati kako se efektivno postavljaju i ostvaruju ciljevi:
Besplatna online radionica

Članci

Transformacija
Pogledaj unatrag godinu dana i vidi jesi li išta značajno promijenio/la na bolje. Promjene su tako teške jer samo oko 5 % naših aktiviteta svjesno kontroliramo, dok s njih 95 % upravlja podsvijest. Zato pusti promjene i kreni ove godine s nama u transformaciju! 
Opširnije »

Članak

Transcendiranje ega
Jedan od glavnih razloga zašto mnogi ne ostvaruju trajni uspjeh i sreću jest taj što se povode svojim egom, a ne dušom. Sve dok puštamo da nama upravlja razum, emocije ili tjelesni porivi, koji su pod utjecajem manipulativnog ega, ograničavamo svoje potencijale. Saznaj ovdje zašto i kako nadići svoj ego: Opširnije »

Članak

Dugoročni svjetski trendovi
Jedna od važnih stavki u kontekstu ostvarenja i održavanja blagostanja jest ići ukorak s vremenom. Bezvremenske vrijednosti (kao što su vrline) treba kombinirati sa suvremenim vrijednostima te tako ostvariti sklad u životu. U tom smislu ovdje predstavljamo trendove koje bi trebalo osvijestiti i prema osobnim prilikama na njima profitirati  
Opširnije »

Članak

Dobrodošli u doba bez granica!
Napokon se svijet okrenuo ka brisanju umjesto građenju granica! To se manifestira na skoro svim frontovima i na bezbroj načina, a najvidljivije i najefektivnije je u najnaprednijim društvenim sektorima kao što su umjetnost i kultura, pogotovo u modi, kao i u naprednim organizacijama.   
Opširnije »

Članak

Aktivizam
Pročitaj ovaj članak kako bi se educirao/la o potrebi za aktivnim angažmanom i učešćem u društvenim procesima koji donose napredak i blagostanje cijelog društva, kao i njegovih pojedinaca. Također, tu objašnjavamo i zašto prosvjedi nisu učinkoviti i što je bolje od toga:  Opširnije »

Inicijativa

Pretvaranje zatvora u otvore
Inicijativa za ljudska prava i društvenu koheziju Saznaj zašto je za ostvarenje materijalnog i duhovnog blagostanja cijele zajednice neophodno preustrojiti sistem u korist onih koji ne žive u blagostanju pa u trenucima duhovne slabosti posežu za kriminalom, kako bismo to spriječili, a ne liječili ili kažnjavali:
Opširnije »

Inicijativa

Roditeljska inicijativa
Ako želiš da tvoje djete ili djeca dobiju mogućnosti pohađati satove iz vrlinologije u vašoj školi, ovo je prilika za to: 
Opširnije »

 
 
Članak


Društvena odgovornost

U ovom članku obznanjujemo svoju društvenu odgovornost, ali još važnije, pozivamo i vas na to, tako da zajedničkim zalaganjem uspostavimo ne samo svoje nego i društveno blagostanje:
Opširnije »

Projekt

Futurističke organizacije
Za čelnike organizacija nudimo modul koji pruža podršku za reorganizaciju i tranziciju na postkapitalistički i vrlinistički ustroj:   Opširnije »

Članak

Vrline
Saznaj razliku između vrlina i psihičkih ili duševnih stanja, zašto su neke vještine u stvari vrline i što to razlikovanje znači u praksi te zašto vrlina nije suprotno od mane. Vrline su naš kapital, isto kao i novac, samo još puno vrjednije. One su valuta 21. stoljeća   Opširnije »

Članak

Raj na zemlji
Za ostvarenje materijalnog i duhovnog blagostanja neophodno je imati svoj komad zemlje, a do njega može svaka obitelj doći i besplatno. Saznaj ovdje zašto trebaš postati zemljoposjednik. Stvori svoj mali raj na zemlji:  
Opširnije »

Projekt


Vizija "Zemljo naša"

O tvojoj viziji ovisi tvoj život!
U ovom članku kreirali smo viziju za novo, bolje doba. Pozivamo te da sukreiraš s nama viziju za svoju zemlju, kao i za svoj život:  
Opširnije »

Vrline

Vizionarstvo
Vizionarstvo je vrlina neophodna za kreiranje uvjeta za blagostanje.
Upoznaj se sa znanošću kreiranja umnih slika kojom se vizije pretvaraju u stvarnost.
Opširnije »

Članak

Precijenjenost razuma
Najnoviji članak o nesrazmjeru uma i duha te kako to uskladiti. 
Razum treba biti naš sluga, a ne gospodar!  
Opširnije »

Članak

Prirodna, holistička metoda
za brzo mršavljenje

Za razliku od većine metoda za mršavljenje, ova besplatna metoda uzima u obzir psihički aspekt procesa mršavljenja. Usto pruža prirodni trik kojim skidaš kile dok spavaš! Opširnije »

Vještine
Ho oponopono
Ho'oponopono
je drevna havajska praksa za rješavanje problema. Ako možeš učiniti samo jednu stvar kako bi promijenio/la svoj ​​život, izaberi ovu. Opširnije »

Članak

Blagodati vegetarijanstva
Misija našeg portala je promicanje vrlina pa zbog toga promičemo i vegetarijansku ishranu koja je prije svega etična, zdrava, ekološka i sprječava glad na svijetu.   Opširnije »

Članak

Energetska detoksikacija
Uklanjanje blokada do blagostanja Iznimno važan članak za uklanjanje energetskih blokada koje te sprječavaju ostvariti sve tvoje ciljeve.   Opširnije »

Članak

Rođeni milijarderi
Ti si, baš kao i svatko drugi, rođen(a) kao milijarder(ka), no tvoj ti je imetak podaren u obliku duhovnih "obveznica" koje možeš u svako doba kapitalizirati:   
Opširnije »

Prilog *

Blagodati volontiranja
Volontiranje je, prije svega, način i stil života, usko vezan uz čovjekov sustav vrijednosti. Osim toga što time pridonosimo svojoj zajednici i razvoju civilnog društva kao i rješavanju konkretnih problema zajednice, time imamo priliku pridonijeti i osobnom razvoju.   Opširnije »

Izdvajamo

Ispunjenje želja
Jedan od najvažnijih članaka. Pogotovo pročitaj ako u novoj godini želiš skinuti kile, prestati pušiti i/ili obogatiti se.
Opširnije »

Članak
Ne znaš što želiš?
Baš dobro jer su želje ionako pogubne. Većina ljudi ne zna što želi u životu i to vide kao problem i samo zato to i jest problem. U ovom kratkom članku saznaj koje su alternative tomu:
Opširnije »

Izdvajamo
Višedimenzionalna stvarnost
Upoznajte druge dimenzije stvarnosti kako biste ih mogli iskoristiti za ostvarenje blagostanja. Nemojte reducirati svoju stvarnost na tri dimenzije i tako se ograničavati:
Opširnije »

Članak
Rasprava nad raspravama Bhagavad Gita
Einstein, Gandhi, Schopenhauer i mnogi drugi uglednici naveliko je hvale, a u ovom članku saznajte zašto, kao i sve o tome što konkretno trebate činiti i ne činiti kako biste ostvarili blagostanje prema uputama iz rasprave koja znanstveno potvrđeno ima visoku energetsku vrijednost i moć privlačenja: Opširnije »

Izdvajamo
Propovijed nad propovijedima
Propovijed na gori

Saznajte sve o tome što konkretno trebate činiti i ne činiti kako biste ostvarili blagostanje. Iako nema ništa u tome religiozno zasniva se na jednoj megapropovijedi koju je znanost potvrdila kao nešto što ima visoku energetsku vrijednost i moć privlačenja.  
Opširnije »

Vrline
Samoinicijativnost, proaktivnost i samostalnost
Nemoguće je živjeti u blagostanju ako smo u mnogočemu ovisni o drugima. Prema tome, trebamo biti samostalni, samoinicijativni i proaktivni ako želimo uspjeh u bilo čemu.   Opširnije »

Financije *
relaxing_cash
Pasivni prihodi
U ovom članku saznajte sve o tome što su pasivni prihodi i kako ih osobno možete ostvarivati.
Opširnije »

Financije/Intervju *
Duhovni vodiči za financije
Ne znaš što bi više napravio/la da poboljšaš svoju financijsku situaciju? Kako bi bilo da pitaš svoje duhovne vodiče? Objavljamo intervju s jednom od vodećih medija - Erin Pavlina:
Opširnije »

Vrline
Samodisciplina
Ono što razlikuje pobjednike od gubitnika nije toliko u vještini koliko u razini samodiscipline koju kultiviraju pa je to neizostavna vrlina za sve koji žele pobjediti i uspjeti u bilo čemu u životu
Opširnije »

Vrline
Fascinantnost
Kad smo drugima fascinantni ne trebamo ih u ništa uvjeravati, ništa im prodavati niti ih nagovarati jer naša fascinantnost to sve čini umjesto nas. Umjesto da prodajete ili uvjeravate, fascinirajte druge -
Opširnije »

Vrline
Poduzetnost
Europsko vijeće definiralo je 8 ključnih kompetencija koje su potrebne svim pojedincima za njihovu osobnu realizaciju i razvitak. Jedna je od njih ona poduzetnička - kako do nje:
Opširnije »

Osnove *
Financijska sloboda
U ovom modulu odgovaramo na to kako ostvariti materijalno blagostanje te biti financijski slobodan i neovisan. Ne nudimo samo teoriju, nego i praksu. Okreni novi list u svom životu - budi sam svoj šef!
Opširnije »

Vrline
Vjera čini čuda
Bez vjere nema uspjeha, kažu apsolutno svi uspješni ljudi. Svi vjerujemo u nešto pa je bolje da vjerujemo u ono što donosi rezultate jer o našim uvjerenjima i vjeri ovisi koliko ćemo postići u životu:
Opširnije »

Vrline
Svaka čast
O časti se premalo govori, ne obrađuje se kroz formalno obrazovanje, uopće ne postoje edukativni ni inspirativni članci na tu temu pa nije ni čudo da se do časti premalo drži, a posljedice su pogubne - nečasno djelovanje, korupcija, kriminal, siromaštvo i slično. U ovom modulu otkrivamo zašto i kako kultivirati čast, u cilju ostvarenja trajnog uspjeha i sreće:  Opširnije »

Mane
Kraj pohlepi i korupciji
pohlepaSmisao ovog modula nije da ti kaže da ne smiješ biti pohlepan/na već da ti ponudi drugi, bolji način za ostvarenje svega onoga što inače ljudi postižu pohlepom. Osim toga, u ovom modulu su alati za oslobođenje od ove napasti, kako kod sebe tako i kod drugih:  Opširnije »

Zdravlje
Sunčarenje
suncarenje solarna jogapoznato i kao solarna joga i sungazing
Ova praksa za zdravlje, prehranu, osnaživanje, samodostatnost, samoodrživost i mnoge druge pogodnosti je uzela veliki mah na našim prostorima - navodno oko 100 000 ljudi u nas to već prakticira. Vidi zašto:
Opširnije »

Osnove
Emocije - atomska energija
Razumijevanje emocija i njihove uloge u životu presudno je za ostvarenje blagostanja. U ovom modulu je sve o emocijama - njihova podjela, značenje, karakter, funkcije, što i kako s njima te razlikovanje emocija od osjećaja:   Opširnije »

Izdvajamo
Inteligentna emocionalnost
Dok se emocionalna inteligencija ograničava na prepoznavanje, razumijevanje i reguliranje postojećih osjećaja i emocija, inteligentna emocionalnost ide korak dalje i nastoji pobuditi trenutačno nepostojeće konstruktivne emocije u svrhu konstruiranja željene stvarnosti. Jako važan članak!
Opširnije »

Vještine
Emocionalna inteligencija
je sposobnost prepoznavanja osjećaja i emocija, njihova jasnog identificiranja i razumijevanja, sposobnost njihova reguliranja i korištenja za postizanje ciljeva i ostvarenje želja.     Opširnije »

Vještine *
EFT - tehnika
emocionalnog oslobađanja

eftpomaže otpustiti štetne emocije koje stvaraju blokade u protoku energije kroz tijelo, u cilju uklanjanja svih uzroka fizičkih i psihičkih poremećaja koji se odražavaju kako na zdravlje tako i na međuljudske odnose, financijsko stanje, karijeru i sve ostalo u životu.   Opširnije »

Vrline
radost
Radost u dobru i zlu
Ne dopusti nikome i ničemu da ti ukradu tvoju radost. Ona nije samo osjećaj, već i stav u životu kao i urođena vrlina. Kako održati bezuvjetnu radost i u kriznim vremenima:
Opširnije »

Mane
Laganje bez laži
laganjeAko ne živimo u blagostanju, to znači da živimo u zabludi. Lažemo li sebi ili drugima, isto nam se piše. U konačnici laganje je pogubno i opravdanja su za one koji ne znaju bolje. Kako objasniti drugima zašto trebaju prestati lagati, ali i sebi:  Opširnije »

Vještine
vizualizacija
Fenomen vizualizacija
Gotovo svi najuspješniji ljudi na svijetu zahvaljuju vizualiziranju za sva svoja postignuća. Ako misliš da već sve znaš o vizualiziranju, ali ipak ne živiš u blagostanju, onda se varaš. Ništa zato, ovdje ćeš saznati ono što ti treba:Opširnije »

Vrline
autentičnost
Sveta autentičnost
Dosljednost vlastitim principima i vrijednostima je kardinalna vrlina za ostvarenje blagostanja. U ovom modulu otkrivamo kako biti autentičan.    Opširnije » 

Vrline
poniznostUzvišena poniznost
Ako ne živiš u blagostanju, to znači da živiš u zabludi. Zablude su te koje nas odvraćaju od ostvarenja naših potencijala, a jedna od najvećih zabluda je podcjenjivanje poniznosti. Ova najpodcjenjenija karakterna osobina otvara mnoga vrata i oslobađa nas zloduha ega i oholosti.     
Opširnije »

Mane
Lijenost
Lijenosti je kraj
Svi znamo da je grijeh, no svejedno se rado podajemo ovoj slabosti i time gubimo štošta u životu. Kako stati na kraj svojoj i tuđoj lijenosti saznaj u ovom našem članku/modulu: Opširnije »

Vrline
mudrost
Kako steći mudrost
Mudrost je izvor svih vrlina. Imaš nju, imaš i sve drugo. Ne stječe se učenjem ni promišljanjem nego povezivanjem s nadsvijesti i Višom svijesti.    Opširnije » 

Izdvajamo
dusa
Duša - nadsvijest
Tko si ti? Što je duša? Kako ostvariti lakoću postojanja? Otkrij odgovore u ovom članku. Duša nije trodimenzionalna, ona je u četvrtoj dimenziji. Prema tome, duša ne komunicira uobičajenim 3D kanalima komunikacije. Opširnije »

Vještine *
Hrana za dušu
Kad si zadnji put nahranio/la svoju dušu? Je li ti duša pothranjena? Ako ne živiš u blagostanju, znači da nisi u doticaju sa svojom dušom, jer je ona ta koja vodi do trajne sreće i uspjeha.  Opširnije »

Izdvajamo
Kvocijent intuicije
Intuicija je govor duše ili nad-svijesti, a centar joj je u trbuhu. O kvocijentu intuicije, a ne inteligencije ovisi koliko će tko napredovati u životu te ostvariti sreću i uspjeh. Ovaj članak je jedan od najvažnijih, ako ne i najvažniji na našem portalu. Bez ove vještine nemoguće je postići i održati blagostanje, zato čitaj pažljivo i ojačaj svoju intuiciju:  Opširnije »

Mane
LjutnjaLjutnja je otrov
Riješi se zauvijek ljutnje koja kao otrov nagriza tvoju dušu i tijelo, i kao vampir isisava vitalnu energiju iz tebe i čini te umornim/om, apatičnim/om i depresivnim/om. Saznaj ovdje najučinkovitiji način koji ljutnju iskorjenjuje i sprječava. Koliko su nam naši "neprijatelji" korisni i kako nam čine veliku uslugu otkrivamo ovdje:
Opširnije
»

Vještine
Živjele afirmacije!
Primjena afirmacija je vještina reprogramiranja vlastite podsvijesti pomoću potvrdnih izjava koje nam pomažu promijeniti pogrešne obrasce razmišljanja, a koje prakticiramo s namjerom da manifestiramo pozitivne promjene u životu. Saznaj ovdje na koji način  ih primjenjivati ispravno, kako bi urodile plodom.
Opširnije »

Vještine
Uspjeh
Uspjeh
Sve o uspjehu - kako ga postići i što ga sprječava.  
Opširnije
»

Vještine
Uspjeh u školi
Uspjeh u školi i na faksu
Proslijedite ovaj članak svojim školarcima kako bi izgradili osnove za uspjeh u ovoj školskoj godini.   Opširnije »

Vještine
einsteinUspješni bez visokog obrazovanja
Lista uspješnih velikana koji nemaju VSS (a mnogi ni SSS) dokazuje da formalno obrazovanje nije preduvjet za uspjeh.  Saznaj ovdje tko je sve od poznatih doživio uspjehe zahvaljujući ne formalnom obrazovanju, već vrlinama i vještinama
Opširnije »

Vrline
kapetan - odgovornostKljuč uspjeha-odgovornost
Preuzimanje odgovornosti za svoj život je ključ za ostvarenje trajne sreće i uspjeha, jer nam daje moć da uzmemo svoj život u svoje ruke i tako ne ovisimo o vanjskim faktorima. Saznaj sve o tome kako biti kapetan svog broda, gospodar svoje sudbine ovdje:    Opširnije »

Vrline
Rješenje za sve
Imaš problema?
Svi problemi se daju lako riješiti, kad znamo kako. U našem najnovijem modulu saznaj proces koji će ti pomoći riješiti svaki tvoj problem:  Opširnije »

Zdravlje *
Lijek za sve
nije ljudskih ruku djelo.
Ništa ne košta i dostupan je svima odmah.  Opširnije »

Vrline
zahvalnost
Čarobni štapić zahvalnost
vrlina koja kao čarolijom pretvara negativno u pozitivno i time donosi oporavak u svim segmentima života - zdravlju, ljubavi, poslu i financijama   Opširnije »

Mane
kritiziranje, jadikovanje, prigovaranje, ogovaranje
Kritiziranje je drogiranje
Štete koju kritiziranje, jadikovanje, prigovaranje i ogovaranje donose iste su kao i kod drogiranja, zato se treba pod hitno 'skinuti' s njih i druge na to potaknuti.   Opširnije »

Vještine
molitvaMoć molitve
Molitvu možemo koristiti kao jednu od vještina za ostvarivanje blagostanja. Čemu molitva, zašto neke molitve nisu uslišane, kako se moliti da bi nam bilo uslišano - na to i mnogo više odgovaramo ovdje:   Opširnije »

Vrline
Moć ljubavi
Ljubav nije samo emocija, ljubav je pozitivna, kreativna i iscjeljujuća sila, povod za svaki izum, svako otkriće i svako stvaralaštvo. Ovdje otkrivamo kako upotrijebiti moć ljubavi kao sredstvo za ostvarenje vlastite sreće i uspjeha.    Opširnije »

Mane
Kome treba mržnja
Ona izjeda iznutra i razara čovjekov potencijal. Ovdje otkrivamo kako se riješiti korozivne sile mržnje radi ostvarenja vlastite sreće i uspjeha.   Opširnije »

Vrline
Postoji jedna rečenica koja iz korijena može promijeniti nabolje čitav svijet, kao i naš život! Samo jedna jedina rečenica je dovoljna da zaustavi sve ratove, sve prevare, sva ugnjetavanja, sve zlo na svijetu. Znaš li koja je to rečenica?
Opširnije »
Vrline
velikodusnostVelikodušnost
kako postići da ona postane dio karaktera.   Opširnije »

Mane
skrtost
 Tableta protiv škrtosti
Saznajte kako prepoznati i otkloniti škrtost, svoju i tuđu, te kako time postići super odnose s drugima, a time i sreću.
Opširnije »

Vještine

pokloni
 
Poklon ideje
Ovdje vam otkrivamo ideje za fantastične, smislene i originalne poklone iz domaće radinosti. 
Opširnije
»

Romantični pokloni »

Vrline
meditacija
Moć mašte
Saznajte ovdje koja je moć mašte kad se ispravno koristi. Pročitajte zašto je mašta ključ uspjeha i sreće te kako je osnažiti. Opširnije »

Mane

Predrasude i uskogrudnost

Saznaj ovdje na koji način iskorijeniti vlastite mentalne gremline, kako ne bi bio/bila žrtva tuđih. Pročitaj zašto je to važno za tvoju sreću i uspjeh te kako prepoznati i iskorijeniti predrasude.
Predrasuda je najbolje riješiti se pomoću mašte i
reforme svijesti »

Vještine
klaun
Moć (o)smijeha

Saznajte ovdje kako postići da smijeh ne bude samo odraz raspoloženja nego visoko učinkoviti lijek i sredstvo za ostvarenje vlastite sreće i uspjeha.  Opširnije »

Vrline
ustrajnost
Ustrajnost
Nedostaje li Vam ponekad upornosti? Ili pak tvrdoglavo ustrajete kad to ne bi trebalo? Pročitajte ovdje kako razlučiti kad treba ustrajati a kad ne te kako izdržati i ne odustati   Opširnije »

Vještine
Motivacija za učenje
Je li Vaše dijete zaštekalo u školi i prestalo učiti?
Čini li Vam se da mu/joj je to najgora aktivnost na svijetu? Iscrpan članak s praktičnim savjetima što točno poduzeti kad je djetetu opala motivacija za učenjem    Opširnije »

Vještine*

Ljetni praznici - ljetni punici

Otkrijte što je bitno poduzeti za vrijeme praznika kako bi vaša djeca bila što uspješnija u školi nakon praznika. Osim toga, ideje što s djecom preko praznika Opširnije »

Vrline *
mama
Evanđelje po mami
Na Majčin dan pomažemo majkama da budu  bolje majke i postignu bolji status u obitelji.  Opširnije »

Vještine *


Kako biti bolji roditelj

Kako učinkovito komunicirati s djetetom i disciplinirati ga a pritom mu razviti samopoštovanje, kako upravljati obiteljskim sukobima. Opširnije »

Zdravlje *

Pravilno disanje
Tko bi rekao da je disanje nešto što čovjek treba vježbati!
Kao i s uzimanjem hrane, tako i s uzimanjem kisika, potrebno je barem par puta dnevno nahraniti čitav organizam kisikom
 Opširnije »

Vještine
romantika
Kako zadržati romantiku
Praktični savjeti kako biti romantičan i kako očuvati romantiku zauvijek.  
Opširnije »

Škakljivo *

Spolni odgoj

Oko ove teme lome se koplja.
Saznajte više o tome zašto je važan spolni i rodni odgoj i obrazovanje.
Opširnije »
Zdravlje *
stres
Život bez stresa

Stres nije nešto što nam se događa, to je ono što učinimo s onim što nam se događa.
 Opširnije »

Zdravlje
Povratak prirodi
Povratak prirodi
Odazovite se zovu prirode ne samo radi odmora i oporavka, nego iskoristite blagodati prirode za donošenje ispravnih odluka, pronalaženje rješenja za tekuće probleme, dugovječnost, upoznavanje s novim ljudima...
Opširnije »

Vještine
komunikacija
Komunikacija
za roditelje

Kako razviti komunikaciju sa svojom djecom. Je li komunikacija s vašim djetetom na visini? Uspjevate li prodrijeti?
 Opširnije » + žargonski izrazi

Vrline
postovanje
Poštovanje

za roditelje
Kako pridobiti poštovanje svoje djece i zašto je to bitno.
 Opširnije »

Ponašanje *
batine
8 boljih rješenja od batina
Članak o načinima kako odgajati djecu bez upotrebe sile, a koji su ne samo miroljubiviji, nego i efikasniji.
Opširnije »

Učenje *
ocjene
Zašto moje dijete ima loše ocjene, a pametno je

Saznajte zašto ocjene nisu mjerilo pameti. Ovisi o tome kako dijete prima i obrađuje informacije.    
Opširnije »
 
Poduzetništvo
učenik
U tom grmu leži zec

Pitate li se što to znaju oni koji su uspjeli ostvariti svoje snove i ciljeve, a da mi ne znamo?   Opširnije »

Hvala što ste lajkali naše članke! Želimo se za to revanširati time da vam nešto poklonimo, a računamo na vašu savjest da ćete preuzeti poklone jedino ako ste stvarno lajkali - kliknuli na Facebookov znak "palac gore" one članke koji vam se stvarno sviđaju:

 Premium sadržaj
Za registrirane korisnike
blagostanje
Uvod u blagostanje
Samo za prijavljene na našu mailing-listu i e-program
Za registrirane korisnike
blagostanje

Put do blagostanja
Put do blagostanja popločan je vrlinama. Sastoji se od samo jednog koraka. U ovom modulu saznaj koji je to korak i kako koračati ovim putem. Samo za prijavljene na našu mailing-listu i e-program "Blagostanje"
 
Za članove
Životna svrha
Životna svrha
Za naše članove objavili smo modul o prepoznavanju svoje životne svrhe, pa preporučujemo svima koji se još nisu učlanili da to učine kako bi našli svoj pravi poziv - Učlanjenje »
Za članove
učiti
Umijeće učenja
ilustrirani priručnik za učenike i studente s praktičnim uputama kako se motivirati za učenje. Nadovezuje se na verziju za roditelje: Motivacija za učenje »
- Učlanjenje »
Za članove
Obrana od zla
Ako želimo živjeti u blagostanju potrebno je znati izbjeći patnju, što zahtijeva znati istinu o zlu te kako se od njega obraniti i po mogućnosti mu se suprotstaviti. Preuzmi alate za obranu od zla »

Savjeti i inspiracije iz renomiranih knjiga, koje je za vas odabrala Životna škola:

 Za mlade
Vještine *
genius
Kako postati genij

Strategije kako iskoristiti kreativnu snagu svog uma i bolje upravljati svojom budućnošću.
 Opširnije »
Vještine
Pozitivno razmišljanje
Kako možemo uz pozitivno razmišljanje privući ono što želimo:  Opširnije »
Vještine
Hrabrost
Što stvarno znači biti hrabar:  Opširnije »
Uskoro
Interni kung fu
Duhovna strana borilačkih vještina za izgradnju karaktera   
Uskoro
Vještine
stres
Uspjeh u školi
Kako izgraditi osnove za uspjeh u ovoj školskoj godini.   Opširnije »
Uskoro
ocjene


TEEN klub
Posjeti nas u klubu, saznaj što te zanima i sudjeluj u kreiranju sadržaja za svoje vršnjake!
Opširnije »

Naša TOP ponuda!
vertikalni baner
Vrlinologija
online tečaj koji pruža multimedijalnu obuku za uspjeh i prosperitet. Obuhvaća module o kultiviranju vrlina i oslobađanju od mana i slabosti. Smisao je ovog programa kod polaznika ojačati vrline i oslabiti mane te se tako osposobiti za trajan uspjeh i prosperitet.    Opširnije »
 

vertikalni baner
E-tečaj
Životna škola za mlade
Inovativni, multimedijalni online tečaj za mlade za ostvarenje sreće i uspjeha u životu. Želite svojoj djeci omogućiti bolje uvjete za život? Pošaljite ih u virtualnu Životnu školu, gdje će osnažiti svoje vrline, svladati mnoge vještine, usvojiti zdrave navike i razviti svoju financijsku i emocionalnu inteligenciju.  Opširnije »
 
Akcija
čarobno drvo
Čarobno drvo
Pozivamo vas da sudjelujete u ovoj akciji u kojoj svaki mjesec zajedno jačamo razne vrline, svladavamo pojedine mane i usvajamo korisne vještine.
Opširnije »

 

Ako znaš engleski jezik, preporučujemo našu knjigu u kojoj smo sumirali sve najvažnije s ovog portala, a koje će ti pomoći ostvariti materijalno i duhovno blagostanje:

Ako znaš engleski jezik, preporučujemo naš avanturistički putopisni roman
o potrazi za čarobnim drvetom pod kojim se ispunjavaju sve želje - Opširnije »
ocjene

 

 

Home | Uvjeti korištenja | Zaštita podataka | Sitemap
Copyright © 2009 by Talidari :: Designed by Talidari