Print Friendly and PDF

NANA ODGOVARA
Kategorija: financije

autor: Talidari

Na ovoj su stranici odgovori koje je mudrakinja Nana dala onima koji su imali pitanja vezana za financije
posao i karijeru
, a čiji odgovori mogu poslužiti i drugima
.

Ako ne živiš u blagostanju, to znaci da živiš u zabludi.

Sadržaj:
(sve je na ovoj stranici)
 

bullet  Velikodušnost
bullet  Prodavač koji ne prodaje

 
Kao što je sa svakom bravom istovremeno proizveden i ključ 
tako je i sa svakim pitanjem automatski kreiran i odgovor.      

Nema tog pitanja na koje ne postoji odgovor.
Nema tog problema za koje ne postoji rješenje.
Nema tog gubitka za koje ne postoji dobitak.
Sve je u svijetu stvoreno tako da ima svoj par, odnosno ono što to balansira.

Umijeće bogaćenja svodi se na povišenje svijesti kultiviranjem vrlina.

 

Velikodušnost

Mudrakinja je Nana na putu po brdima u potoku pronašla vrijedan kamen. Sljedećeg je dana susrela nekog prolaznika koji je bio gladan pa je  otvorila svoju torbu kako bi iz nje izvadila hranu i podijelila je s njim. Gladni je putnik ugledao skupocjeni kamen u njezinoj torbi, svidio mu se pa je izrazio svoje divljenje i želju da i sam posjeduje takav kamen. Onako u šali, zamolio je Nanu da mu ga da. Ona je to učinila bez oklijevanja.

Putnik je otišao, radostan što ga prati sreća. Znao je da je dragi kamen dovoljno vrijedan da mu pruži sigurnost za cijeli život. No, nakon nekoliko dana vratio se tražeći Nanu. Kad ju je našao, vratio joj je skupocjeni kamen rekavši: "Razmislio sam, znam koliko je vrijedan ovaj dragi kamen, ali vraćam vam ga s nadom da ćete mi zauzvrat moći dati nešto još vrjednije. Ako možete, dajte mi ono što vas je ponukalo da mi date ovaj vrijedan kamen."

"To već imaš. Tvoja urođena velikodušnost, kad je prakticiraš, izvor je sveg blaga jer davanjem dobivaš mnogostruko."

   Prodavač koji ne prodaje

Bio jedan čovjek koji bio toliko neuspješan u svom poslu da mu je šef zaprijetio otkazom ako u određenom roku ne ostvari željene rezultate. Čovjek je bio prodavač auta u jednom salonu. Nije znao zašto on nema uspjeha kad su njegovi kolege uspijevali prodavati bez problema. Volio je govoriti da ima peh, ali kad se taj peh počeo protezati na više mjeseci, počeo je misliti da nešto nije u redu s njim, da nije možda netko bacio urok na njega. Čuvši da ima u blizini jedna žena koju zovu Nana, a koja je toliko mudra da zna riješiti sve probleme, odluči se zaputiti do nje.

Kad je došao i objasnio svoju nevolju, Nana ga upita što hoće?

Čovjek veli "Pa želim prodati aute, a ne samo prodavati."

"Zašto?", pita Nana.

"Pa kako zašto, pa zna se, da bih zaradio", zbunjeno će čovjek.

"Samo zato?" Na Nanino pitanje čovjek slegne ramenima pa će mu ona: "Nađi bolji odgovor na zašto. To je sve."

Kad se vratio kući, čovjek je malo promislio o odgovoru na pitanje zašto uopće prodaje auto pa se podsjetio zašto je krenuo tim vodama - zato što obožava aute i sve u vezi s njima, uključujući i razgovore o njima. Međutim, nužda da zaradi prodajom auta s vremenom je stavila njegovu ljubav za autima u drugi plan. Ne sjeća se kad je zadnji put uopće bio u modusu ljubavi za vrijeme posla. Ovaj ga je uvid štrecnuo pa je promijenio svoj stav i odnos te je probudio svoju ljubav

Odlazio je u salon i svakom autu za koji je bio zadužen upućivao je misli ljubavi. Obraćao im se s puno pažnje i ljubavi. Svako malo lickao ih je i dotjerivao s ljubavlju i guštom jer je u tome uživao, a ne zato da bi ga mogao prodati. Također se počeo drugačije ponašati prema mušterijama koje su svraćale u salon , neopterećen prodajnim namjerama. Nije ih više gledao kao kupce, nego ljubitelje auta s kojima može podijeliti svoju ljubav prema autima. Čim bi ušli na vrata, uputio bi im misli ljubavi. Umjesto da im nastoji prodati neki auto, radije je gledao na njihove potrebe i želje. Nije sve za svakoga. Obraćao im se s ljubavlju, umjesto s pohlepnom željom da na njima zaradi, kao prije.

Ljudi osjete namjere prodavača, a da nisu ni svjesni, pa ne kupuju ako su im prodavači odbojni. Zračeći ljubav, bez puno riječi i argumenata, auti su se počeli sami prodavati, kad god su naišle prave osobe. On je bio samo tamo da kreira atmosferu ljubavi i odgovori na sva pitanja. Nije prodavao, već samo volio.

I vidi čuda! Ne samo da je prodaja značajno porasla, nego je čovjek postao najbolji prodavač u regiji, iako nije prodavao, već samo volio.

   


Naša top ponuda
vertikalni baner
E-tečaj
"Vrlinologija"
Inovativni, multimedijalni online tečaj za jačanje vrlina i vještina te za oslobađanje od mana u cilju ostvarenja sreće i uspjeha u životu.
Opširnije »
 
E-program
Blagostanje
Ne propusti sudjelovati u ovom programu gdje ćeš saznati kako ostvariti i sreću i uspjeh na svim životnim poljima.
Opširnije »
 
Članci na temu financija, posla i karijere:
Financijska sloboda
U ovom modulu odgovaramo na to kako ostvariti materijalno blagostanje te biti financijski slobodan i neovisan. Ne nudimo samo teoriju, nego i praksu. Okreni novi list u svom životu - budi sam svoj šef!
Opširnije »

Rođeni milijarderi
Ti si, baš kao i svatko drugi, rođen(a) kao milijarder(ka), no tvoj ti je imetak podaren u obliku duhovnih "obveznica" koje možeš u svako doba kapitalizirati:   
Opširnije »
relaxing_cash
Pasivni prihodi
U ovom članku saznajte sve o tome što su pasivni prihodi i kako ih osobno možete ostvarivati.
Opširnije »
blagostanje
Uvod u blagostanje
Put do blagostanja
Put do blagostanja popločan je vrlinama. Sastoji se od samo jednog koraka. U ovom modulu saznaj koji je to korak i kako koračati ovim putem. Ekskluzivno za prijavljene na našu mailing-listu i e-program "Blagostanje"
Uspjeh
Uspjeh
Sve o uspjehu - kako ga postići i što ga sprječava.  
Opširnije
»
Duhovni vodiči za financije
Ne znaš što bi više napravio/la da poboljšaš svoju financijsku situaciju? Kako bi bilo da pitaš svoje duhovne vodiče? Objavljamo intervju s jednom od vodećih medija - Erin Pavlina:
Opširnije »
 
Prijava  
Članstvo
Prijavi se na našu mailing-listu primatelja besplatnog e-magazina Životne škole kako bi povremeno dobivao/la najnovije korisne sadržaje i poklone! Nećeš požaliti. Pogledaj sve pogodnosti prijavljenih korisnika »

ocjene

Besplatni e-magazin

E-mail adresa:

 
arrow  upis
Pridruži nam se!
Postani naš član!
Svojim učlanjenjem pridonosiš jačanju vrlina u društvu i dobivaš mnoge fantastične pogodnosti koje su opisane na stranici s prijavnicom i ostalim detaljima:
Opširnije »

 

Poznaješ li nekoga komu bi dobro došlo da ovo pročita?
Pošalji im e-mailom link na ovaj članak!
Time ćeš učiniti veliku uslugu i nama i njima.
Još jedno dobro djelo za danas :-)

Ako ti se sviđa ovaj članak, molimo, potvrdi to klikom: 

Objavljujemo sve podržavajuće, konstruktivne i poučne komentare i sugestije u roku 24 sata:

 

 

 
 
Poruka za  
urednike i blogere
Ne dopuštamo objavljivanje ovog članka, a ako želite da vaši korisnici saznaju za to, slobodno im dajte link na ovaj članak umjesto da prepisujete.
Home | Uvjeti korištenja | Zaštita podataka | Sitemap
Copyright © 2017 by Talidari :: Designed by Talidari