Print Friendly and PDF

NANA ODGOVARA
Kategorija: zdravlje

autor: Talidari

Na ovoj su stranici odgovori koje je mudrakinja Nana dala onima koji su imali pitanja vezana za zdravlje, a čiji odgovori mogu poslužiti i drugima.

U zdravom tijelu zdrav duh.
U zdravom duhu zdravo tijelo.

Sadržaj:
(sve je na ovoj stranici)
 

bullet  Izliječen od karcinoma
bullet  Spašena od neizlječive bolesti

 
Kao što je sa svakom bravom istovremeno proizveden i ključ 
tako je i sa svakim pitanjem automatski kreiran i odgovor.      

Nema tog pitanja na koje ne postoji odgovor.
Nema tog problema za koje ne postoji rješenje.
Nema te bolesti za koju ne postoji lijek.
Sve je u svijetu stvoreno tako da ima svoj par, odnosno ono što to balansira.

Umijeće iscjeljenja svodi se na povratak prirodi i povišenje svijesti kultiviranjem vrlina.

Iz pravnih razloga, odričemo se odgovornosti pa naglašavamo da se za sve zdravstvene probleme trebate konzultirati sa svojim liječnikom.

Najbolji liječnik na svijetu je svatko sam sebi.

Oporavak
o čemu ovisi oporavak, bilo od zdravstvenih, međuljudskih ili financ. problema   Pročitaj »

Članci na temu zdravlja nalaze se u našoj rubrici Zdravlje »
Lijek za sve »

 

Izliječen od karcinoma

Bio jednom jedan umjetnik koji je obolio od tumora na mozgu pa mu je liječnik rekao da mora hitno na operaciju. Grozio se toga pa se prvo obratio mudroj Nani. Kako je Nana živjela u dalekom kraju, napisao joj je pismo pa su se tako dopisivali.

Kako je to bio najveći problem u njegovu životu, Nana ga je upitala s kim ima najveći problem u životu? S kim ima najveći sukob?

Umjetnik nije morao dugo razmišljati, odmah je napisao: s ocem. Obrazložio je kako od svih ljudi u njegovu životu, otac ga je najviše povrijedio jer ga je na samrti razbaštinio i to mu ne može nikako oprostiti. Prethodno su imali razne nesuglasice pa nije ni bilo čudo da mu otac u oporuci nije ostavio ništa. Svejedno, to je umjetniku bila zadnja kap, totalno je zamrzio oca, pa čak i mrtvog. Nije prošla ni godina, kaže, a izgleda morat će mu se pridružiti gore na nebu, napisao je jadan umjetnik, sluteći samo najgore. Na kraju krajeva, po riječima ontologa, tumor je bio zloćudan.

Nana mu je odgovorila da mu se ne mora pridružiti gore na nebu, ako uspije riješiti nesuglasice s njim sad na Zemlji. U jednoj rečenici dala mu je recept za lijek od tumora:

"Sve što trebaš učiniti da bi se tumor povukao jest oprostiti svom ocu, riješiti se svoga gnjeva koji je u tebi stvorio energetski čvor u obliku tumora."

"Problem je u glavi i u glavi se treba riješiti", nadodala je.

Na dan operacije, umjesto da skrene na semaforu desno, skrenuo je lijevo i vozio tako daleko dok nije došao do mjesta gdje je mogao biti sam sa sobom i s ocem. Odsjeo je u nekom malom pansionu izvan grada, i udaljen od svih i svega suočio se prvi put sa svojim ocem kako treba. Trebalo mu je tjedan dana za to. Razgovarao je s njim kao da je pred njim, nastojao shvatiti zašto je bio takav kakav je bio, i na kraju krajeva mu oprostio i tražio oprost od njega ako mu se ičim zamjerio. Ovo je imalo takav oslobađajući efekt da se osjećao kao da mu je ogromni kamen pao sa srca. Bio je to tumor, otpao je iz glave.

Kad se vratio u bolnicu, doktor je bio izbezumljen jer se nije pojavio na operaciju i nitko nije znao gdje je, mislili su da mu se nešto dogodilo. Umjetnik je mirno objasnio da je morao prvo nešto obaviti i da ga moli da još jednom naprave pretrage, da mu snime glavu. Kad je nalaz bio gotov, još izbezumljeniji nego prije, liječnik nije mogao vjerovati svojim očima. Zaista, u roku od tjedan dana tumor je nestao kao da ga i nije bilo.

Naša top ponuda
vertikalni baner
E-tečaj
"Vrlinologija"
Inovativni, multimedijalni online tečaj za jačanje vrlina i vještina te za oslobađanje od mana u cilju ostvarenja sreće i uspjeha u životu.
Opširnije »
 
E-program
Blagostanje
Ne propusti sudjelovati u ovom programu gdje ćeš saznati kako ostvariti i sreću i uspjeh na svim životnim poljima.
Opširnije »
 

   Spašena od neizlječive bolesti

Oboljela jedna žena od neizlječive bolesti i doktori joj rekli da ima samo još malo vremena do smrti pa neka se pripremi. Čuvši ovo, žena se totalno zaprepasti, ali se nije tako lako dala pa je počela obilaziti sve alternativne liječnike koje je mogla. Radili su je svakojake tretmane, ali se nalazi nisu promijenili. Kad nitko od liječnika nije imao lijeka za nju, odluči posjetiti mudru Nanu da je pita za savjet kako dalje.

Nana je pita što želi, a žena kaže da želi pronaći lijek za svoju bolest.

"Zašto?"

Žena je pogleda u čudu pa joj mudra Nana pojasni pitanjem: "Želiš li pronaći lijek ili ozdraviti?"

"I jedno i drugo."

"Misliš li da bez lijeka ne možeš ozdraviti?"

"Normalno da mi treba lijek da ozdravim."

"Hm. Normalno nije uvijek ispravno. Nisu li ti rekli da nema lijeka za tu bolest?"

"Jesu. Ali to ne mora biti istina. Ne znaju svi sve. Ja neću prestati tražiti."

"Hm. Prestani tražiti. Nema lijeka."

"Što stvarno? Znači nema mi spasa?"

"To nisam rekla. Naravno da ima spasa, ali ako želiš spas, trebaš dati spas."

"Drugim riječima?"

"Drugim riječima, dobiti ćeš spasenje ako i sama spasiš druge. Ne treba ti lijek. Ono što ti treba je da spasiš druge kako bi se i sama spasila. Prestani tražiti lijek, već spašavaj što se spasiti da. Ne moraš ništa posebno tražiti. Samo će te naći. Otvori oči i uši za one kojima možeš spasiti život, pa će i tvoj život biti time spašen. To je sve."

Žena pomisli kako to ima smisla, ali kako zvuči prelako da bilo moguće. No kako nije imala drugi izbor, odluči poslušati Nanu.

Već sutradan dobila je svoju priliku. Dok je šetala Maksimirskim parkom, oko petog jezera, primijetila jednog ribiča kako lovi ribu. Tu vidi svoju priliku da spasi ribe pa ga upita može li otkupiti sve ribe koje je ulovio, a koje su se praćkale u kanti. Čovjek prihvati njezinu ponudu, a ona vrati ribe u jezero.

Druga prilika ukazala se kad je vidjela djecu da beru cvijeće. Nije bila sigurna računa li se to kao spašavanje, ali ih je svejedno zamolila da puste cvijeće da dalje žive i rastu.

Poslije je u kupaonici primijetila pauka, kojeg bi inače bez razmišljanja zgnječila i bacila u smeće, a sad se sretno osmjehnula radi nove prilike. Prekrila je pauka čašom, zatim ispod čaše i pauka umetnula razglednicu, i tako uhvaćenog pauka izbacila kroz prozor. Spasila mu je život od sebe.

I tako se to nastavilo sve dok nije potpuno ozdravila na čudo svih. Čak je prestala i jesti meso kako time ne bi podržavala ubijanje životinja. Ako se time barem jedna životinjica spasi, vrijedilo je, pomisli.

   Uskoro

Prostor za odgovor na tvoje pitanje
 

 
Prijava  
Članstvo
Prijavi se na našu mailing-listu primatelja besplatnog e-magazina Životne škole kako bi povremeno dobivao/la najnovije korisne sadržaje i poklone! Nećeš požaliti. Pogledaj sve pogodnosti prijavljenih korisnika »

ocjene

Besplatni e-magazin

E-mail adresa:

 
arrow  upis
Pridruži nam se!
Postani naš član!
Svojim učlanjenjem pridonosiš jačanju vrlina u društvu i dobivaš mnoge fantastične pogodnosti koje su opisane na stranici s prijavnicom i ostalim detaljima:
Opširnije »

 

Poznaješ li nekoga komu bi dobro došlo da ovo pročita?
Pošalji im e-mailom link na ovaj članak!
Time ćeš učiniti veliku uslugu i nama i njima.
Još jedno dobro djelo za danas :-)

Ako ti se sviđa ovaj članak, molimo, potvrdi to klikom: 

Objavljujemo sve podržavajuće, konstruktivne i poučne komentare i sugestije u roku 24 sata:

 

 

 
 
Poruka za  
urednike i blogere
Ne dopuštamo objavljivanje ovog članka, a ako želite da vaši korisnici saznaju za to, slobodno im dajte link na ovaj članak umjesto da prepisujete.
Home | Uvjeti korištenja | Zaštita podataka | Sitemap
Copyright © 2017 by Talidari :: Designed by Talidari