Sponzori

 

Akcija
čarobno drvo
Čarobno drvo
Pozivamo te da sudjeluješ u ovoj akciji u kojoj svaki mjesec zajedno jačamo razne vrline, svladavamo pojedine mane i usvajamo korisne vještine.
Opširnije »

 

Želiš se naučiti cool izražavati? Zamoli roditelje da se kod nas učlane pa ćeš dobiti čitavu listu cool izraza. Ovdje je dio:

strip

Imaš teškoća s učenjem? Ne da ti se?
Nikako da dobiješ dobru ocjenu?
Roditelji te gnjave, a frendovi baš i ne razumiju?
Trebaju ti nova poznanstva, novo društvo?
Nedostaje ti samopouzdanja i snalažljivosti?
Ne znaš kako izgraditi svoj stav?
Opada ti koncentracija, i pamćenje te ne služi najbolje?
Strah te ispita i javnih nastupa?

Muče te ljubavni problemi, treba ti savjet?
Treba ti džeparac ili nešto drugo?
Želiš nešto promijeniti, želiš više?

Onda ti je mjesto s nama u Životnoj školi!!!

Ako te to tješi, znaj da smo svi mi u istom sosu, više-manje. Tko će od nas biti zadovoljan, uspješan, voljen ili popularan, ovisi o tome jesmo li naučili što je nužno da se to i ostvari. Potrebno je naučiti određene vještine, pridobiti neke vrline, saznati kako očuvati zdravlje i biti na ti s novcima - a sve to ti pruža najbolja škola na svijetu - Životna škola! - škola u kojoj nema testova, ocjena, ni domaćih zadaća.

Ako se želiš osjećati sretnije, steći više samopouzdanja, naučiti kako lakše učiti i pamtiti, kako aktivno i kvalitetno ispuniti svoje slobodno vrijeme, možda upoznati nekog novog, čuti što tvoji vršnjaci imaju za reći i s kakvim se problemima oni susreću – onda dođi u našu Životnu školu, gdje ćeš naučiti nešto o sebi i drugima i dobro se zabaviti!

Kako živjeti život kakav želimo, pitanje je na koje svi tražimo odgovor od malih nogu. Želimo znati kako zadovoljiti sve svoje potrebe i pri tome ostati bliski s roditeljima, profesorima, prijateljima i svim ostalim ljudima oko nas. Imamo odgovore, imamo načine. Dođi u našu Životnu školu  i nauči kako brže i djelotvornije zadovoljiti vlastite potrebe i uspostaviti konstruktivnu interakciju s ljudima iz svoje okoline.

Sve ovo je unutar našeg programa:
 

Samopouzdanje
batineSamopouzdanje  i samopoštovanje nam daju moć, energiju i motivaciju – potiču nas na konstruktivnu aktivnost, dopuštaju nam da budemo ponosni na ono što smo učinili, da uživamo u uspjehu i budemo zadovoljni. O njima ovisi naše mentalno zdravlje i prilagodljivost stoga je vrlo korisno znati što sve utječe na naše samopoštovanje i samopouzdanje te kako ga povećati.
U našem zabavnom centru za edukaciju saznat ćeš kako izgraditi samopouzdanje kroz igru, zabavu i cool spiku.
Učenje
učenjeAko imaš teškoća s učenjem i pamćenjem te se želiš za što manje vremena i bez stresa pripremiti za ispit, kod nas ćeš naučiti kako to postići. Dobit ćeš korisne savjete o tome kako povećati pamćenje, kako organizirati i uštedjeti vrijeme, pojačati koncentraciju, kako se boriti protiv zaboravnosti i naučiti metode efikasnog učenja. Kroz tehnike brzog čitanja moći ćeš lektiru pročitati u samo 30-tak minuta, a gradivo proći za tili čas.

Konflikti
batineSigurno si često u situaciji da ne znaš kako se najbolje zauzeti za sebe i svoje ideje, a pritom ne biti agresivan. Nema zime. Tu smo da ti pomognemo kako izgraditi svoj stav i upravljati konfliktima na način da razlike i neslaganja doživiš kao nešto pozitivno i korisno. Najbolje od svega, uz naše tehnike naučit ćeš kako učiniti da te drugi cijene i dive ti se.
Samoobrana
SamoobranaZanima li te kako se obraniti od napasnih klinaca koji te stalno provociraju, kod nas ćeš naučiti jednostavne tehnike samoobrane od vrhunskih majstora borilačkih vještina.
Ništa lakše!

Smisao života
smisaoMožda se kao i većina tvojih vršnjaka pitaš čemu služi sve ovo učenje i trud oko uklapanja u društvo, zato dođi da zajedno nađemo odgovore o smislu i svrsi života.
Džeparac
DžeparacŽivotna škola je tu da
ti pomogne doći do džeparca bez roditelja, da te nauči kako raspolagati novcem, kako ga uštedjeti i kako zaraditi tako da postaneš neovisan/na o drugima. Primjeri »

Sve to i još mnogo toga drugog, korisnog i zabavnog, čeka na tebe u tvojoj Životnoj školi!

Dođi, čekamo te!

Prijavi se za online tečaj i saznaj sve o njemu ovdje:

balans

 

 

 

Program edukacijskog centra "Životna škola"
Zanima te što sve pokriva program u Životnoj školi? Nema frke. Klikni ovdje i pogledaj popis predmeta, tema i metoda.

škola po mjeri djeteta
Životna škola je kao najbolja škola na svijetu - nema domaćih zadaća, nema udžbenika, nema ispita i nema ocjenjivanja! Naprotiv, u našoj školi učenici ocjenjuju nastavnike, tj. mentore, a ne obrnuto. Dosta je bilo dokazivanja! Red je na mentorima da se dokažu! Daj im svoju ocjenu na svakom satu, pa neka o tome ovisi tko će ostati mentor. Tvoj glas, tvoja ocjena je nama važna, jer se želimo zauzeti za kvalitetu. Ovdje ne trebaš ništa učiti, već odučiti se od mnogo toga što te sprječava ostvariti uspjeh i sreću.

Na našoj web stranici želimo objavljivati pregršt zanimljivih i zabavnih tema, od novih igara, cool savjeta, zgodnih potrepština do konkretnih objašnjenja pojedinih tema iz programa Životne škole. Zato spremi ovu stranicu među omiljene i svrati kad stigneš.

Ako si zainteresiran ili zainteresirana pomoći nam oko kreiranja sadržaja na ovoj stranici, javi nam se. Možeš nam poslati neki zgodan članak, ili crtež, strip, fotku, možda neku korisnu informaciju... bilo što, važno je da je tvoja kreacija a ne plagijat.

 

 

NOVO!!!
ocjene
TEEN klub
Posjeti nas u klubu, saznaj što te zanima i sudjeluj u kreiranju sadržaja za svoje vršnjake!
Opširnije »

 

 

Vještine
mama
Motivacija za učenje
Imaš teškoća s učenjem? Ne da ti se? Roditelji te zbog toga gnjave i ne razumiju? Pošalji im ovaj članak s praktičnim savjetima što točno poduzeti a što ne činiti kako bi te ostavili na miru  Opširnije »

 

 
 
Na početku svake školske godine dobro je zacrtati si neke ciljeve i odluke kako bismo, znajući što točno želimo i čemu težimo, mogli sve i ostvariti. Pritom je važno unijeti osjećaje uzbuđenja i da to možemo te uvijek iznova se podsjećati i držati se onoga što smo si zacrtali. To je tajna svih onih koji uspjevaju ostvariti svoje snove.
  Ove godine ću:  
     

"Kad mi je bilo 14 godina mislio sam da mi je otac idiot. Ali kada mi je bila 21, bio sam zapanjen koliko je stari naučio za 7 godina."
- Mark Twain

 

Rješenja

Imaš li probleme s roditeljima?
Zato smo tu da ti pomognemo! Prema vrsti problema odaberi sljedeće linkove i pošalji ih e-mailom svojim roditeljima da pročitaju. Kopiraj odabrani link, zatim ga prilijepi u e-mail. Drugi način za slanje je da klikneš na link i na stranici pronađeš link pod nazivom "Send", klikni na taj link pa će ti se otvoriti e-mail poruka u kojoj je već upisan link te stranice, samo trebaš još dodati e-mail adresu roditelja i ako hoćeš neku svoju poruku.

  Ako te roditelji tuku, pošalji im: 8 boljih rješenja od batina
  Ako te roditelji previše kritiziraju, pošalji im: Kritiziranje je drogiranje
  Ako ne znaju dobro s tobom komunicirati, pošalji im: Komunikacija
  Ako si mišljenja da te roditelji ne poštuju, pošalji im: Poštovanje
  Ako te roditelji zbog učenja gnjave i ne razumiju, pošalji im: Učenje
  Ako misliš da te roditelji ne vole ili ne pokazuju dobro svoju ljubav, pošalji im: Moć ljubavi
  Ako misliš da tvoji roditelji ne valjaju, pošalji im članak o tome Kako biti bolji roditelj i ostale savjete

Želiš više:

  love, neovisnost o starcima - zaradi sam(a) - evo kako »
  znanja - o tome kako postići uspjeh i sreću - sudjeluj u e-programu "Blagostanje" i/ili akciji "Čarobno drvo"
  uspjeha - Uspjeh u školi »

Želiš biti:

  genijalac - Kako postati genije »
  hrabar/hrabra - Hrabrost »
  cool - zamoli roditelje da se kod nas učlane pa ćeš dobiti čitavu listu cool izraza.
   Ovdje je samo dio: Cool spika »
  majstor pozitivnog razmišljanja - Pozitivno razmišljanje »
  iskreniji/a - Laganje »
  manje lijen(a) - Lijenosti je kraj »
  naš volonter i suradnik - Volonteri »
 

 

Fore

Snjeguljica je živjela sa 7 muškaraca. Jasmine i Aladin su bili u zabranjenoj vezi. Tarzan je hodao okolo polugol i pričao s majmunima. Trnoružica je završila s prvim koji ju je zbario. Ivica i Marica jedva pobjegoše vještici koja ih je htjela pojesti. Pepeljuga je bježala po noći od kuće da bi išla na party. Pinocchio je bio lažljivac, a Robin Hood lopov... Te su nam priče pričali dok smo bili mali i onda se čude kakva smo mi to generacija!

RAČUNI U OBITELJI
Jedne večeri, dok je majka pripremala večeru, uđe u kuhinju njezin jedanaestogodišnji sinčić s papirom u ruci. Držao se ozbiljno kad joj je predao papir u ruke koji je mama, nakon što je obrisala ruke u pregaču, pažljivo pročitala: "Za pokošenu travu ispred kuće: 50 kuna, za pospremanje sobe: 20 kuna, za odlazak u trgovinu: 20 kuna, za čuvanje sestre (tri poslijepodneva): 30 kuna, za dvije odlične ocjene u školi: 10 kuna, za iznošenje smeća svake večeri: 7 kuna, Ukupno: 137 kuna". Majka je nježno pogledala sina. Nasmiješila se, uzela olovku i na poleđini istog papira napisala: "Za to što sam te 9 mjeseci nosila pod srcem: 0 kuna, za probdjevene noći kad si bio bolestan: 0 kuna, za brojna tješenja kad si bio tužan: 0 kuna, za bezbroj obrisanih suza: 0 kuna, za sve doručke, ručkove, užine, večere i sendviče: 0 kuna, Ukupno: 0 kuna". Kad je završila, predala je papir sinčiću s osmijehom na licu. Dok ga je on čitao, u očima su mu zablistale dvije krupne suze. Okrenuo je papir i ispod svog računa napisao: "Plaćeno!" Zatim se bacio majci u zagrljaj obasipajući je poljupcima.
Kad se u obiteljskim odnosima pojave računi, to je jako loš znak. Ljubav se daruje ili nije ljubav.

 • Rekla mama da se vratim doma do 11h ali nije rekla koji dan
 • Mrzim kad mi se uči, a nemam šta.
 • Ne znam što je gore: učiti ili znati da trebam učiti
 • Ispit: dobiješ pitanja koja ne znaš, daš odgovore koje oni ne znaju!
 • Na faksu sam kao Bog, svi znaju da postojim, ali me nitko nije vidio!
 • Nije to markiranje, to je taktičko povlačenje.
 • Ako su profesori tako pametni zašto postavljaju toliko pitanja?
 • Tek kad sam krenuo u školu shvatio sam što je sreća, ali tada je bilo prekasno.
 • Draga matematika, molim te da odrasteš i da počneš sama rješavati svoje probleme...

 

Shorty: "Zeka"

Juri zeka iz daleka,
obliva ga znoj
trči jadan, žedan,
gladan, i uzdiše, joj.
Draga djeco, stiže iz šume
nova priča
vama koji ste propustili zadnju seriju crtića

Sve se počelo dešavati onoga momenta
kad je zeko poceo
slušati 50 cent-a
želio je od tog dana
da postane gangster
još je ispod oka
kao Nelly zalijepio flaster
usput diz'o tegove i
uzimao proteine

Nedugo nakon toga
opljačko par radnji Ine
ulago je pare na kuje,
drogu i hip hop
pa se pola šume
preko njega navuklo na dop
i stari ćuk, zmija, kornjača i vuk

Svima je nabio kamate
nisu vraćali dug
više im nije bio drug
al' zarada je bila čista
starci ga se odrekli
preko Kupusovog lista

On nije mario,
im'o je love pune vrećice
hrpu mrkvi, oko sebe
playboy-eve zečice,
po sumi dječice
ali je poremetio tijek
jedan vikend kad se zeko
navuk'o na crack

Um mu se pomutio
pa naredi da likvidiraju
tri prasčića koji mu,
šatro, u biznis diraju
osim toga, još je neš pošlo
u krivi smjer

Cinkali su ga što nije htio
dati speed na ler
s lisicama na šapama
dok je kročio kroz hodnik
znao je, druk'o ga je
nitko drugi nego medo svodnik

Tako glasi ova
šumska priča iz davnina
koju su mi kao malom
pričali pokraj kamina

Preko sedam mora
sedam gora i sedam planina
jos mi se vraća
ko vjetar, djeco, tišina

Poslušajte kako glasi
ova priča iz davnina
koju su mi kao malom
pričali pokraj kamina

Želite li saznati zašto se
ne isplati biti zločest
tada pazljivo slušajte
nastavak priče

Kad je odgulio šest kuka
opet je šet'o šumom
pa je svratio do krčme
tamo se opio rumom
kući se vratio drumom
al' samo po pušku

Priča si u bradu
da će medu zgaziti ko krušku
propucat' mu njušku
isjeć' ga ko repice

A od krzna mu napravit' zepice
sjetio se da ga je maltretir'o
dok je bio malac
jer je medo bio homoseksualac

Poš'o je do baba roge
da mu riješi neke droge
prije nego ode nekom slomit' noge
mor'o je vodit' ljubav s njom
za dva komada bijelog

Al' su se u njenoj buksi
već razvalili od cijelog
pitao se, di je medo
al' pretpostavlj'o je di je
u javnoj kući na kraju šume
kod gospođe lije

Putem je progut'o slije,
usmrtio zmije
misleći da od njega
još netko nešto krije
zabrij'o na agresivu
slušajući pjesme Dade i
radio Zagija
maskotu Univerzijade

Medu je ubio lako,
ne sjeća se kako
htio je svima ispričat'
da je ovaj plak'o
al' nažalost, nije stig'o
jer se tad u oblak vine

Sa mjesta gdje mungosi nisu očistili mine
preko potočića snjega
nasred šumskog brijega
sad ga ima širom
a sve zbog lošeg alter-ega

Preko sedam mora
sedam gora i sedam planina
jos mi se vraća
ko vjetar, djeco, tišina

Poslušajte kako glasi
ova priča iz davnina
koju su mi kao malom
pričali pokraj kamina

Djeco, učite na tuđim greškama
a ako mislite da je tu kraj
grdno se varate

Ako me pitate,
kako glasi poruka dana
ne pokušavajte sve
što vidite s TV ekrana
ne činite sve loše
što i vaši idoli

Nemojte snimat' roditelje
dok su u sobi goli
stavljat' ih na net
da dobiju živčani slom
na stranicu www.shorty.com

Spavajte pravednim snom
ne radite sve što vam kažu
ne vjerujte osobama koje lažu
ne pitajte mame
ništ' vezano za kilažu
ni tate zašto idu
na nudističku plažu
nemojte zakopat'
bakinu zubnu protezu
niti djeda dok spava
ošišati na irokezu

Nije lijepo curicama
viriti pod minice
niti bacati bombe po školi
zbog jedinice.
Do sljedećeg slušanja
vrijeme će nam brzo proć'
zato ostanite dobri
draga djeco, laku noć

Juri zeka iz daleka,
obliva ga znoj
trči jadan, žedan,
gladan, i uzdiše, joj.

 

Cool video - kako slikati s kečapom i krumpirićima

 

 

 

Kampanja za ukidanje tjelesnog kažnjavanja djece

Molimo sve ljubitelje Životne škole da se pridruže na kampanji protiv tjelesnog kažnjavanja djece. Šaljite nam prijedloge za kampanju.
 

Neki od planiranih aktivnosti unutar kampanje:

 • proslijediti članak 8 boljih rješenja od batina svim roditeljima - klikni tamo na "Send"
 • provođenje politike pozitivnog roditeljstva u suradnji s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti RH
 • pozvati sve roditelje na besplatnu vikend radionicu unutar Male škole za velike roditelje - Svladavanje ljutnje i rješavanje sukoba (8 sati)
 • pozvati sve roditelje na besplatne radionice tima Sirius - radionice za roditelje - Mogu bolje od batina!
 • osmisliti predstavu za roditelje u čijoj izvedbi sudjeluju polaznici Životne škole, a koja promiče ciljeve kampanje
 • radionica za mlade - Kako izbjeći batine
 • podizanje razine svijesti o dječjim pravima
 • napisati Deklaraciju o ukidanje tjelesnog kažnjavanja djece
Izdvajamo
batine
Kako postati genije
Strategije kako iskoristiti kreativnu snagu svog uma i bolje upravljati svojom budućnošću.
                               Opširnije »
Podsjetnik

arrowupis

Sve o upisima na programe i projekte saznajte ovdje, prijavite se popunjavanjem online prijave.

Pokloni
pokloni
Darujemo članovima
Široka paleta zanimljivih poklona za sve generacije! Za svakoga ponešto.  Pokloni »
Savjet mjeseca
Ocjene nisu mjerilo pameti
Ne brini previše za ocjene, jer su za sreću i uspjeh u životu važniji
Einstein
znanje i emocionalna inteligencija.
Einstein je bio loš u školi, no to ga nije spriječilo da postane jedan od najpametnijih ljudi na svijetu. Više»
Home | Uvjeti korištenja | Zaštita podataka | Sitemap
Copyright © 2009 by Talidari :: Designed by Talidari