Print Friendly and PDF

Hrabrost
 

autor: Selma Ćatić, 16 godina, Sarajevo
 
Hrabrost se u nama ne pokazuje samo u velikim stvarima, na nekim značajnim životnim situacijama, već i u onim svakodnevnim. Trenuci hrabrosti koji nam se javljaju kroz život mogu nam pomoći da savladamo ili prijeđemo neku zapreku, ali nam ne mogu donijeti potrebnu snagu za daljnji život.

Živjeti život u potpunosti znači imati hrabrost i prihvatiti okolnosti onakvima kakve su one zaista. Prihvatiti sve što nam donosi svaki novi dan, sat, minuta ili sekunda... Živjeti svaki trenutak bez osuđivanja sebe ili drugih. Svaka situacija koja se pojavi u našem životu je rezultat onoga što smo do tog trenutka učinili. Prihvaćanje te situacije omogućava nam energija. A energija nam donosi sposobnost koju možemo nadalje koristiti. To znači da je svaki naš trenutak odraz našeg potencijala, tako da ako se želimo dobro nositi sa određenom sitacijom, trebamo imati i određeni potencijal za to.   

Mi smo na Zemlji kao sakupljači iskustva. Nakon što skupimo dovoljno iskustva, odlazimo tamo gdje bismo ga mogli iskoristiti. Što prije shvatimo i prihvatimo sve ove činjenice, prije će mo shvatiti i zašto postojimo!!

Hrabra osoba je netko tko govori istinu čak i kad zna da ona nije dobrodošla. Hrabra osoba je netko tko vjeruje u sebe i spreman je skočiti u vatru samo kad baš mora. Hrabri pojedinci se polako ali sigurno izvlače iz krize. Najvažnija od svega jest hrabrost i snaga da slijediš svoje snove u svijetu punom zapreka i izlika.

 

selmaBilješka o autoru:
Selma Ćatić, 16 godina, Sarajevo - odlična je učenica drugog razreda tekstilne škole u Sarajevu i volonterka Životne škole. U slobodno vrijeme voli čitati razne knjige a najviše one vezane za psihologiju. Voljela bi pomoći svima onima kojima je pomoć potrebna. Svi koji žele mogu joj se obratiti putem e-mail-a  mala-kapljica2011@live.com
     
ocjene
TEEN klub
Posjeti nas u klubu, saznaj što te zanima i sudjeluj u kreiranju sadržaja za svoje vršnjake!
Opširnije »
čarobno drvo
Čarobno drvo
Pozivamo te da sudjeluješ u ovoj akciji u kojoj svaki mjesec zajedno jačamo razne vrline, svladavamo pojedine mane i usvajamo korisne vještine.
Opširnije »
 


Postanite kum(a) ovog članka »
Pomozite održavanje ovog članka kako bi mnogi imali priliku biti inspirirani za hrabrost!

 

 

Poruka za  
urednike
  Životna škola ima ekskluzivno pravo na ovaj članak, prema tome drugima nije dopušteno njegovo objavljivanje.
  Imamo mnogo drugih članaka koje možete objaviti pod uvjetom da navedete izvor i link - pogledajte na dnu poruku za
  urednike. -
Članci.
Home | Uvjeti korištenja | Zaštita podataka | Sitemap
Copyright © 2009 by Talidari :: Designed by Talidari