POKLON IDEJE
autor: Talidari

 


   
Print Friendly and PDF

Poklanjanje je veleban dio života! Poklanjanjem činimo više dobra sebi nego drugima, pogotovo ako uživamo u pružanju radosti drugima, no najveća blagodat je što činimo dobru karmu tj. sijemo dobre stvari pa ćemo stoga i žeti dobre stvari. Za sve one koji vole darivati smislene poklone, a ne samo materijalne stvari, ovo je pravo mjesto. Ovdje vam otkrivamo ideje za fantastične i originalne poklone iz domaće radinosti kaoi i one koji omogućuju blagostanje.

Poklon ideje koje štede novac i vrijeme,
a odaju kreativnost i brižnost.

 

Sadržaj:  

bullet  Poklon ideje
bullet  Pokloni
bullet  Resursi
bullet  Inspirativna priča 

Poklon ideje

Nećemo ovdje govoriti o uobičajenim idejama za poklone jer imamo nešto bolje - ideje za neobične, pomalo luckaste poklone koji će ti zasigurno uštedjeti novac i vrijeme. Osim toga, donijet će velike blagodati onima kojima ih poklanjaš.

Kada je riječ o odabiru poklona za druge, to je često teška zadaća. Blago jednom čovjeku je smeće drugome. Ukusi se razlikuju i o njima se ne raspravlja, to znamo. Kako bi izbjegli neugodna iznenađenja i dodatni trud, većina darivatelja pribjegava uobičajenim potrošačkim rješenjima. Mi bismo te željeli upoznati s alternativnim rješenjima, koja će ti omogućiti izbjeći guranje i čekanje u dugim redovima prepunih trgovačkih centara.

Što se obično događa u slučaju sa svim dragim ljudima koji žive daleko je to da im samo možemo poslati čestitke. Zar ne želiš moći im pokloniti nešto više ovog puta? Nešto što vrijedi mnogo, ali gotovo ništa ne košta? Zahvaljujući internetu, postoji način da im daruješ posebne digitalne poklone, tako da im ih isporučiš pod virtualno božićno drvce (čitaj: Inbox). Imaš li rođaka u drugom gradu, prijatelja u drugoj zemlji, kolegu na drugom kontinentu? Zašto ih ne iznenaditi s umotanim digitalni poklonom? Uostalom, mi ljudi smo evoluirali, pa tako staromodni pokloni više ne znače isto što i prije.

pokloni

Ovdje su 10 poklon ideja u domaćoj radinosti, navedene po ne osobitom redoslijedu:

  • Jedinstven doživljaj - ponuditi/organizirati nezaboravan izlet na neko neobično mjesto, dan u nekoj humanitarnoj organizaciji (otkriti kako je osjećaj pri davanju puno bolji nego pri primanju), posjet lokalnom meditacijskom centru, let balonom...
  • Samoizrađeni kupon za neku tvoju posebnu uslugu - masažu, ili frizuru, ili što god misliš da bi se tome darovana osoba veselila (renoviranje, organiziranje ormara, košnja travnjaka, popravak nečega ...), tečaj umjetnosti ili nečeg drugog zanimljivog i neobičnog čemu je sam/a možeš poučiti
  • Lijepo uređen CD-ROM koji sadrži popis fantastičnih online resursa za teme koje primatelja naročito interesiraju - prosurfaj net-om i pronađi sve super web stranice koje nude nešto što se primatelju sviđa, potom kompiliraj sve linkove s opisima. Na YouTube-u, na primjer, možeš naći super predavanja, upute za razvoj raznih vještina, kulinarske programe ... S drugih pak video portala možeš čak dobiti besplatne filmove. Ako onaj kome želiš nešto darovati obožava sudoku, pošalji mu link na web stranicu gdje to može besplatno igrati online »
  • Kompilirani audio CD sa svim pjesmama za koje znaš da će primatelja obradovati - možeš ih besplatno skinuti i snimiti s raznih portala kao što je YouTube i mnogi drugi - resursi su dolje niže
  • Digitalni proizvodi - mnoge web stranice nude besplatne e-knjige, e-zine, e-tečajeva, softvere ili audio zapise u zamjenu za tvoju e-mail adresu. Mala cijena za platiti za ono što dobivaš. Možda si čak i mnoge od takvih proizvoda već prikupio/la tijekom cijele godine. Sada ih možeš dati kao darove. Životna škola vam nudi mogućnost poklanjanja digitalnih proizvoda - pokloni nekome:
  • Umjetničko djelo - nacrtaj ili izrezbari nešto posebno, napiši prigodnu pjesmu ili zgodnu priču, snimi neku svoju pjesmu kako je sam/a izvodiš, ili ples ili nešto smiješno, izradi umjetnički kolaž...
  • Rukotvorina - ispeci nešto posebno, ispleti ili sašij neku stvar...
  • Nešto romantično ili sentimentalno - napravi (digitalni) foto-album uspomena koje dijeliš s primateljem, snimi video na kojem plešeš za svoju drugu polovicu, ili nešto slično.
  • Antikvitet - razgledaj po kući, pronađi nešto što ti više ne treba ili ne želiš te to pokloniu izvornom obliku, ili još bolje, preuredi to da izgleda još ljepše dodavši osobni dodir
  • Šećer za kraj - multimedijalni ljekoviti paketi, za što ne moraš učiniti ama baš ništa, jer je sve već učinjeno za tebe, uključujući pakiranje. Možeš ih pronaći kod Talidari - za sada nažalost samo za poznavatelje engleskog jezika.
Ideje za romantične poklone:

Pokloni 

Svaka osoba treba nešto. Neki od nas trebaju više ljubavi, neki više novca, drugi trebaju lijekove ili olakšanje. Bez obzira na to što tvoji najbliži i najdraži trebaju u ova vremena, možeš im ih sada dati uz pomoć inovativnih rješenja upakiranih u multimedijalne pakete.

Postoji mnogo načina na koje možemo iskazati ljubav i poštovanje, ali nema boljeg načina od toga da pokažemo da držimo do nečijih potreba i želja, dajući im savršen alate kako bi dobili upravo ono što oni stvarno trebaju ili žele - alate koji su visokovrijedni, zabavni i ekološki!

Pokloni kompletnu e-radionicu "Ciljevi" u vrijednosti od 49

Ova online radionica za stopostotno ostvarenje ciljeva djelomično je besplatna i pruža popratne sadržaje koji produbljuju znanje potrebno za ostvarenje ciljeva. Od 39 ponuđenih dodatnih modula, njih 21 su samo polovični jer je ostatak dostupan članovima. Pokloni komplentnu online radionicu nekomu do koga ti je stalo da svakako ostvari svoje ciljeve! Idealno za poklon svima onima koje ne možeš osobno vidjeti ali im poklon možeš poslati e-mailom.
Kad uplatiš e-radionicu, možeš isprintati ovaj bon ili ga poslati u emailu s podacima za logiranje koje ćeš od nas dobiti.


Klikni desnim mišem na sliku i odaberi opciju za slanje ovog bona e-mailom ili za preuzimanje na tvoje računalo.


Pokloni kompletnu e-Retreat "Prodor" u vrijednosti od 49

Glavni sadržaj programa e-Retreata "Prodor" predstavljaju moduli za osvještavanje i transformaciju - 16 modula i 2 priloga, od kojih njih 9 inače nisu javni u kompletu nego rezervirani za polaznike e-Retreata.
Pokloni ovaj e-Retreat nekome do koga ti je stalo da ostvari duhovno blagostanje! Idealno za poklon svima onima koje ne možeš osobno vidjeti ali im poklon možeš poslati e-mailom.
Kad uplatiš e-Retreat, možeš isprintati ovaj bon ili ga poslati u emailu s podacima za logiranje koje ćeš dobiti.


Klikni desnim mišem na sliku i odaberi opciju za slanje ovog bona e-mailom ili za preuzimanje na tvoje računalo.


Pokloni bon za naš online tečaj "Izobilje" u vrijednosti od 49

Ovaj mini online tečaj u okviru je e-learning programa "Životna škola" i pruža multimedijalnu obuku za ostvarenje materijalnog blagostanja i financijske slobode. Dvotjedni online tečaj "Izobilje" sadrži 16 modula i 2 priloga, optimalno raspoređenih unutar 12 dana s pristupom na mjesec dana.
Sudjelovanje u ovom tečaju je podobno za sve koji se umiju samostalno služiti internetom jer je sav sadržaj online i odvija se u toplini vlastitog doma ili gdje god kome odgovara. Opširnije »

Pokloni ovaj tečaj nekome do koga ti je stalo da živi u izobilju!
Kad uplatiš tečaj, možeš isprintati ovaj bon ili ga poslati u emailu s podacima za logiranje koje ćeš od nas dobiti.
Druga opcija je isprintati ili poslati ovaj poklon bon u pdf ili u Word formatu i upisati podatke za logiranje.
Idealno za poklon svima onima koje ne možeš osobno vidjeti ali im poklon možeš poslati e-mailom.

klikni na sliku za uvećanje
Ovaj bon možeš vidjeti ili kopirati u punoj veličini ako na sliku klikneš desnim mišem i odabereš prikaz slike - zatim kopiraj ili isprintaj. Također možeš odabrati opciju za slanje ovog bona e-mailom nakon što uplatiš i dobiješ od nas podatke za logiranje na tečaj.


Pokloni bon u odabranoj vrijednosti od 39 € naviše

za naš online tečaj "Vrlinologija"!   

Isprintaj ili kopiraj sliku bona u e-mail s linkom na kojem je objašnjenje:
https://www.zivotna-skola.eu/vrlinologija.html
te je uruči ili pošalji e-mailom onomu kome želiš od srca da vrlinama ostvari blagostanje. Vrijednost bona možeš odabrati prema važećem cjeniku tečaja.

Horizontalnu verziju bona možeš vidjeti ili kopirati u punoj veličini ako na sliku klikneš desnim mišem i odabereš prikaz slike - zatim kopiraj i isprintaj.

Ovaj online tečaj u okviru je e-learning programa "Životna škola" i pruža multimedijalnu obuku za uspjeh i prosperitet. Obuhvaća module o kultiviranju vrlina i oslobađanju od mana i slabosti.

Naglasak je na kultiviranju vrlina i vještina, kao i na oslobađanju od mana tj. slabosti koje blokiraju ostvarenje uspjeha, sreće i prosperiteta.

Sudjelovanje u ovom tečaju je podobno za sve koji se umiju samostalno služiti internetom, jer je sav sadržaj online i odvija se u toplini vlastitog doma ili gdje god kome odgovara. Opširnije »


Pokloni članstvo u našoj udruzi "Životna škola"

Uplati članarinu za osobu/e koju/kojima želiš da ostvare sve blagodati koje pruža
Članstvo pruža razne pogodnosti koje uključuju i dostup e-poklonima!
Ovim činom ujedno činiš dobro djelo ne samo primatelju/ima poklona i sebi, nego i nama, jer nam tvoja financijska podrška (uplata članarine) omogućava da postojimo, promoviramo kultiviranje vrlina i pružamo radost našim korisnicima.


Pokloni besplatan bon u vrijednosti 5 000 kn

za naš e-learning program "Blagostanje"!    

Isprintaj ili kopiraj sliku bona u e-mail s linkom na kojem je objašnjenje:
https://www.zivotna-skola.eu/program/blagostanje.html
te je uruči ili pošalji e-mailom onomu kome želiš od srca da živi u blagostanju. Poklon bon je besplatan a ima vrijednost od preko 5 000 kn!

Horizontalnu verziju bona možeš vidjeti ili kopirati u punoj veličini ako na sliku klikneš desnim mišem i odabereš željenu opciju.

Ovaj integralni program za (re)programiranje svijesti omogućuje svim polaznicima ostvarenje materijalnog i duhovnog blagostanja - sreće i uspjeha na svim životnim poljima, uključujući školu, posao, zdravlje, ljubavni i druge međuljudske odnose, financije, zabavu...

Naglasak je na kultiviranju vrlina i vještina, kao i na oslobađanju od mana tj. slabosti koje blokiraju ostvarenje blagostanja.
U programu se provodi Kalibriranje svijesti, Moralni preporod - Vrlinologija i Energetska detoksikacija.

Sudjelovanje u ovom tečaju je podobno za sve koji se umiju samostalno služiti internetom, jer je sav sadržaj online i odvija se u toplini vlastitog doma ili gdje god kome odgovara. Opširnije »


Pokloni multimedijalne lijekove

Sigurno poznaješ mnoge ljude, koji bi učinili sve da mogu na prirodan način osloboditi se stresa, ili nesanice, ili depresije, ili hrkanje, ili izaći iz dugova, ili iz kriminala. Zašto ne pokloniti im način kako da upravo to učine, a da ih ništa ne košta? Ni njih, ni tebe.
Ovi multimedijalni lijekovi su besplatni:

Talidari umjetnička ljekarna pruža besplatne multimedijalne preparate kao lijekove protiv raznih tegoba (na engleskom jeziku):


Želimo ti sretno darivanje i nadamo se da ćeš dobro iskoristiti ove najbolje poklon ideje iz domaće radinosti.

 Resursi

poklonPopis web stranica na kojima možete pronaći razne zgodne digitalne poklone, koje možete ili pokloniti na chip kartici ili poslati u obliku linkova svima kojima želite nešto darovati.

 

 

 

 

 

 

Inspirativna priča

Kutija poljubaca

Jednog jutra je djevojčica donijela svome tati mali poklon i rekla: "Tata, to je za tebe."
Tata je otvorio kutiju i vidio da unutra nema ničega, pa se naljutio.
Kćerkicu je prekorio: "Zar ne znaš ako nešto pokloniš, očekuje se da se u kutiji nešto i nađe?"
Djevojčica ga je žalosno pogledala i suznim očima rekla: "Tata, ali nije prazna. Do vrha sam je napunila poljupcima samo za tebe."
Tata je bio ganut. Kleknuo je pred kćerkicu, jako je zagrlio i zamolio za oprost. Do kraja života čuvao je tu kutiju pored kreveta i uvijek, kada se osjećao izgubljeno i očajno, otvorio ju je i iz nje uzeo jedan nevidjivi poljubac i sjetio se ljubavi koju je kćerka spremila unutra. Svatko od nas ima kutiju
punu poljubaca i ljubavi, koju nam poklanjaju prijatelji, djeca, Bog… Ne postoje važnije stvari koje bi mogli dobiti…

 

 
Poruka za  
urednike
  Životna škola ima ekskluzivno pravo na ovaj članak, prema tome drugima nije dopušteno njegovo objavljivanje.
  Imamo mnogo drugih članaka koje možete objaviti pod uvjetom da navedete izvor i link - pogledajte na dnu poruku za
  urednike. -
Top članci.
Home | Uvjeti korištenja | Zaštita podataka | Sitemap
Copyright © 2009 by Talidari :: Designed by Talidari