OPĆI UVJETI

Opći uvjeti ostvarivanja članstva i članskih pogodnosti

 

Ovim Općim uvjetima uređuju se odnosi između vlasnika portala "Životna škola" kao pružatelja jedinstvenih članskih pogodnosti, s jedne strane, i redovitih članova portala (u daljnjem tekstu: Član) kao korisnika članskih pogodnosti, s druge strane.


Članak 1.

Učlanjenje

 1. Članom može postati svaka fizička osoba i pravna osoba.
 2. Članstvo se ostvaruje potpisom Pristupnice i uplatom godišnje članarine.
 3. Ispunjenjem Pristupnice, Član daje izričitu privolu vlasniku portala da može isključivo za potrebe evidencije te u svrhu ostvarivanja članskih pogodnosti koristiti, upisivati i obrađivati njegove osobne podatke.


Članak 2.

Početak i završetak članstva

 1. Članstvo počinje u 00:00 sati dana nakon uplate godišnje članarine. Vlasnik portala nema obvezu ispuniti zahtjeve koji se odnose na realiziranje članskih pogodnosti prije tog trenutka.
 2. Članska godina traje 12 mjeseci.
 3. Godišnja članarina plaća se unaprijed. Sljedeća godišnja članarina dospijeva za plaćanje 30 dana prije početka sljedeće članske godine. Nakon isteka članske godine, vlasnik portala nema obvezu realiziranja zahtijevanih članskih pogodnosti ako nije evidentirana uplata godišnje članarine za sljedeću člansku godinu.
 4. Ako godišnja članarina nije plaćena nakon isteka članske godine, članstvo prestaje.
 5. U slučaju otkaza članstva, vlasnik portala nema obvezu povratka bilo kojeg dijela članarine.
 6. Članstvo prestaje sukladno odredbama vlasnik portala.
 7. Prestankom članstva završava i obveza vlasnika portala da realizira članske pogodnosti.


Članak 3.

Obveze članova

Član je dužan poštivati opće uvjete i postupati prema pravilima.

Članovima je strogo zabranjeno:

 1. objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
 2. objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima ili članovima
 3. lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
 4. objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja članovima, volonterima i drugim korisnicima koji je neprimjeren i kosi se s misijom portala - sadržaj i poruke koje odražavaju nepoštivanje, nezahvalnost, kritiziranje, ogovaranje, žaljenje i slične negativne odlike. Misija Životne škole je poticati ljude da kultiviraju vrline i da se oslobode ovih i drugih mana, pa zato se ne mogu takve poruke i sadržaje dopustiti niti podilaziti onima koji otvoreno izražavaju te negativne strane.
 5. objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
 6. svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
 7. prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika
 8. Korisnički računi vlasništvo su davatelja usluge i svaka zlouporaba istih je kažnjiva.
  Svaki član ima pravo registrirati i koristiti jedan korisnički račun.
  Davanje na korištenje korisničkog računa drugim osobama koji nisu članovi je zabranjeno i može dovesti do zabrane korištenja korisničkog računa.
  Članu se pristup korisničkom računu može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja.
  Administratori zadržavaju pravo ukidanja prava na korištenje korisničkog računa portala.


Članak 4.

Pravila prenošenja sadržaja

 1. Prenošenje informacija iz članaka i modula objavljenih na portalu dozvoljeno je samo uz uvjet da se ne prenose dijelovi originalnog teksta duži od 500 slovnih znakova, pri čemu je navođenje izvora obavezno, a ako je riječ o web stranici koja je javna, onda je obavezno i staviti link na originalni tekst ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.
 2. Zabranjeno je davati drugima link na stranice portala koje su ekskluzivne samo za članove, tj. dostupne samo u Kutku za članove i nedostupne na portalu onima koji nisu članovi.
 3. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na portalu Životna škola prenese suprotno ovim pravilima protiv prekršitelja može biti pokrenut pravni postupak.


Članak 5.

Pravila komentiranja i drugih vrsta usmenih i pismenih očitovanja

Svojim učlanjenjem članovi prihvaćaju pravila naše organizacije koja se temelje na pravilima civilnog društva.

Komentari objavljeni na portalu ne odražavaju stav vlasnik portala, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta i pravila komentiranja.

Svaki prekršaj pravila komentiranja i izražavanja na portalu, u Kutku za članove i preko e-maila može rezultirati upozorenjem ili zabranom korištenja korisničkog računa i time pristupu Kutku za članove sa svim pogodnostima. Vlasnik portala, administratori i redakcija jedini su ovlašteni za interpretaciju pravila.

 1. Strogo je zabranjeno veličanje totalitarnih režima, govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili spolnoj osnovi i psovke.
 2. Izravne prijetnje drugim članovima i volonterima portala su zabranjene, a u ekstremnim slučajevima i podložne kaznenom progonu.
 3. Postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, moralno upitnog i uvredljivog sadržaja je zabranjeno.
 4. Strogo je zabranjena uporaba materijala ilegalne prirode. Kazna je trajna zabrana korištenja korisničkog računa.
 5. Oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatnih informacija vezanih za tekst je zabranjeno.
 6. Postanje sadržaja koji nije vezan uz temu nije dopušteno i može biti razlog za upozorenje. Ovo uključuje i postove kojima je jedina svrha upozoravanje na kršenje pravila.
 7. Vrijeđanje drugih članova i/ili volontera te neprikladno izražavanje je kažnjivo. Kazna je trajna zabrana korištenja korisničkog računa.
 8. Spamanje (postanje besmislenih i nesvrsishodnih poruka) nije dopušteno i može nakon upozorenja rezultirati vremenski ograničenom ili trajnom zabranom.
 9. Lažno predstavljanje ili izdavanje za člana redakcije može biti razlog za upozorenje i u ekstremnim slučajevima – trajnu zabranu uporabe korisničkog računa.
 10. Zabranjen je unos komentara koji nemaju vidljivih poveznica s temom koja se komentira (tzv. Off topic)
 11. Svaki komentar koji se ne odnosi isključivo na temu članka bit će obrisan bez pojašnjenja
  Komentatorima koji učestalo krše prethodna dva pravila bit će trajno zabranjen pristup Kutku za članove.

Nova pravila su u potpunosti važeća i sukladna sa ostalim pravilima komentiranja koje su korisnici prihvatili učlanjenjem.


Članak 6.

Izmjene uvjeta korištenja

Vlasnik portala zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovorna za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.


Članak 7.

Završne odredbe

 1. Ovi Opći uvjeti stupaju na snagu dana 8. 4. 2014. godine.
 2. Ovi Opći uvjeti primjenjuju se na sve modele članstva koje portal pruža u trenutku stupanja na snagu ovih Općih uvjeta i sve nove modele članstva koje će portal u budućnosti pružati.
 3. Ovi Opći uvjeti primjenjuju se od dana stupanja na snagu na sve nove Članove.

 

 

U Zagrebu. 26. 9. 2016.

                                                                              
                                                                                       Vlasnik portala                                                                                        Natalija Domin

Home | Uvjeti korištenja | Zaštita podataka | Sitemap
Copyright © 2009 by Talidari :: Designed by Talidari