Izliječen karcinom u mozgu bez tretmana
autor: Talidari
Vezano uz članak: "Odgovornost"

U ovoj istinitoj priči saznajte kako se jedan poznanik izliječio sam od raka u mozgu time što je preuzeo odgovornost za svoje izlječenje.

I spričat ću vam istinitu priču o jednom Londončaninu koji se zove Barry, a koji je naglo obolio od raka u mozgu i kome su doktori rekli da mu nema spasa bez operacije. Nismo se osobno poznavali nego preko umjetničkog foruma Saatchi. Zajedno smo pokrenuli umjetničku revoluciju, nastojeći dati suvremenim slikarima više renomea od starih preminulih majstora. Da ne duljim, Barry je javio da zbog svoje bolesti neće više biti aktivan na forumu, na što sam mu poslala e-mail s obrazloženjem kako se sam može izliječiti. Doktor mu je rekao da mora za par dana ići na hitnu operaciju. Do dana operacije poslala sam mu ne više od 5 e-maila podrške, što je rezultiralo time da je Barry na putu do bolnice na jednom križanju umjesto desno prema bolnici skrenuo lijevo prema nepoznatoj destinaciji, odlučivši se ne ići na operaciju. Vozio se sve dalje neodređeno dok nije izašao iz grada i dospio do nekog predjela s jezerom, gdje je unajmio kolibu na tjedan dana želeći biti sam sa sobom daleko od svih. Osim sebe, društvo su mu pravili Biblija i moji isprintani mailovi. 

   Gotovo svatko tko oboli od raka pita se zašto baš ja. Svi oni koji se zadovolje obrazloženjem koje isključuje njihovu odgovornost, tipa krivi su geni, prehrana, stres ili nešto drugo, svi oni teško da će ozdraviti. Kao i oni koji se oslanjaju samo na medicinu, Boga i slično. Sva sreća Barry nije jedan od tih, jer se Barry vratio poslije zdrav u bolnicu. Doktor nije mogao vjerovati novim rezultatima nalaza, naravno isprva ga je oštro osudio što se nije pojavio onaj dan, i zahtijevao obrazloženje. Uslijedila je doktorova molba da doletim u London na njegov trošak jer je želio napisati knjigu o tome kako sam Barry-ja izliječila od raka. Gluposti. Naravno da ga nisam izliječila i da se nisam s doktorom našla. Barry se sam izliječio.

    Sad se već pitate pa kako se izliječio. Kroz dopisivanje sam saznala da je imao nerazriješen odnos sa svojim ocem koji ga je nekoć jako povrijedio, što mu godinama nikako nije mogao oprostiti. U njemu se nakupilo toliko srdžbe, razočaranja i svega ostalog što je stvorilo laički rečeno energetske blokade u njegovom mozgu te kulminiralo pojavom raka. Jedini pravi način za izlječenje je bilo da otpusti sav svoj svjesni i nesvjesni gnjev tako da konačno oprosti ocu. Otac ga nije ni tražio da mu oprosti, jer je nedugo prije već preminuo. Ne moramo opraštati samo onda kad nas za to mole. Za svoje dobro. Barry-ja sam uspjela uvjeriti da je njegovo neopraštanje ocu mogući uzrok raku, pa je u kolibi pored jezera, inspiriran dodatno Biblijom uspio pronaći u sebi dovoljno snage da oprosti ocu. To je djelovalo tako terapeutski da je osjetio kako mu je otklonjen kamen sa srca i karcinom iz glave. Usput se i molio Bogu.

  Ako mene pitate, da sam bila na njegovom mjestu ja osobno to najvjerojatnije ne bi učinila. Ne bih imala hrabrosti vjerovati gotovo nepoznatoj, nestručnoj osobi kao što sam ja. Nisam čula ništa od njega od dana kad je trebao na operaciju do jedno dva tjedna poslije kad mi je javio da nije bio na operaciji i da novi nalazi pokazuju izlječenje. Sve mi je opisao. Nisam mogla vjerovati da je u stvari napravio to što sam mu sugerirala. Nije imao razloga imati puno povjerenje u mene. Vjerojatno je već imao svoje rezervacije glede operacije, pa mu je moja sugestija došla kao izgovor da ne ode na operaciju, ne znam. Vjerojatno ima onih kojima je bolje da odu na operaciju – to je na svakom pojedincu da odluči sam za sebe.

  Sve u svemu, pouka ove priče je da se preuzimanjem svoje odgovornosti u svakoj situaciji isplati pa makar se činilo da nije na nama, bilo uzrok ili rješenje. Kod nekih ozdravljenje ili razrješenje traje kraće, kod nekih duže, važno je ne odustati i vjerovati u sebe i svoje mogućnosti. Tako je to na svim poljima.

bullet  Povezani članak Životne škole "Ključ uspjeha - odgovornost"
bullet  Povezani članak Životne škole "Moć molitve"
bullet  Povezani članak Životne škole "Lijek za sve "

Home | Uvjeti korištenja | Zaštita podataka | Sitemap
Copyright © 2009 by Talidari :: Designed by Talidari